Увеличават капацитета на „Олд Трафорд“

„Манчестър Юнайтед“ обмисля сериозна реконструкция, след която стадионът ще стане втори по капацитет в Европа. Планира се увеличение на седящите места с 12 000 бройки. Към момента „Олд Трафорд“ побира 75 635 зрители, но след ремонта се очаква те да набъбнат на 88 000. Нови 7500 места ще бъдат добавени на трибуната, която носи името на легендата сър Боби Чарлтън. Това е секторът, в чиято най-ниска част седят резервите на двата отбора. Останалите добавени места ще са зад корнерите.

След завършването на реконструкцията и вдигането на капацитета до 88 000 седалки „Театърът на мечтите“ ще подгони най-големия стадион в Европа - „Ноу Камп“, който има 99 354 места. Арените „Уембли“ и „Сантяго Бернабеу“ също побират внушителен брой зрители, съответно 90 000 и 85 454. В настоящия си вид „Олд Трафорд“ е едва девети по капацитет на Стария континент.

Тази вечер „Юнайтед“ ще се опита да си гарантира мач на най-големия английски стадион - „Уембли“. „Червените дяволи“ гостуват на „Хъл Сити“ в полуфинална среща реванш от турнира за Купата на Лигата. Първият мач „Юнайтед“ спечели с 2:0.

„Жозе Моуриньо е главният виновник за формата на отбора - каза легендарният сър Алекс Фъргюсън. - Имаше един период в началото, когато изглеждаше, че не може да промени нищо и е неуправляем. Но вижте го сега - спокоен е и всичко е под негов контрол.“

Специалния благодари на шотландеца по време на пресконференцията преди мача с „Хъл“, на която мениджърът се появи с нова прическа.

„Привилегия е, че на тази възраст има какво да подстригвам за разлика от някои от вас“, заяви Моу, визирайки един от присъстващите журналисти, който нямаше коса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят