Температурите падат още

Изтеглете безплатното приложение “Европейски път – Велико Търново”

Драгич: Просинечки обедини християни и мюсюлмани в Босна

На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Увеличават се децата в яслите във Великотърновска област

С 23 деца е нараснал броят на малчуганите в детските ясли във Великотърновска област през изминалата календарна година спрямо предходната. Това обобщават от Териториално статистическо бюро-Север в старата столица.

Към 31 декември 2016 г. в региона функционират 21 самостоятелни детски ясли и яслени групи в състава на  детски градини с общо 1004 места в тях. Всички те се намират в градовете на областта. В сравнение с предходната година,  местата в детските ясли в областта през миналата година се увеличават с 16, като в самостоятелните детски ясли са 760, а в яслените групи към детските градини – 244.

През 2016 г. в самостоятелни детски ясли и яслени групи в състава на детските градини в областта са постъпили 967 деца, или с 9 повече в сравнение с 2015 година. В края на годината за отглеждане и възпитаване в яслите остават 888 деца. От тях момчета са 500, а момичета – 388.
През 2016 г. в разпределението на децата, отглеждани в яслите, най-голям е относителният дял на малчуганите на 2-годишна възраст – 84 %, следван от дела на децата на 1 година – 13.2%. Делът на децата на възраст над 3 години е 2.8%.

Към края на 2016 г. в детските ясли в областта работят 272 души персонал по основно трудово правоотношение. Медицинските специалисти по здравни грижи са 137, като 1 34 от тях са медицински сестри. Немедицинският персонал, който се грижи за обслужването на децата в детските ясли, е 135 души.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – TRUD@TRUD.BG И TRUDONLINE@GMAIL.COМ

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.