Раците с впечатляващи делови предложения, Везните да не вкарват свои пари в инвестиции – Дневният хороскоп на Алена

На 10 април 2020 да почерпят

Пролет пукна, ние още не… Всички слухове за край на нацията са силно преувеличени

881 жертви на коронавируса във Великобритания за денонощие

Роб Лоу: Супергероите са в спасителните служби Звездата играе главна роля в „911: Тексас”

Страните от ОПЕК + са се договорили да намалят производството на петрол с 23%

Проф. Радка Аргирова, председател на българското дружество по вирусология, пред “Труд”: Без дисциплина ще станем Ломбардия след празниците

Орбан удължи извънредното положение в Унгария за неопределено време

Прототип на българска ваксина срещу COVID-19 може да бъде готов до 1 година

Доц. д-р Атанас Мангъров пред “Труд”: За лечението на COVID-19 няма доказателства

СЗО ще поиска 1 млрд. долара за борба с коронавируса

90% от сиренето – от българско мляко Свинско и зеленчуци задължително от местни ферми

Дават евтини кредити на туроператорите Със средствата ще се връщат пари за предплатени ваканции

Живко Тодоров оглавява ББР (обзор) БНБ одобри назначението на 2 април

Боян Магдалинчев: Никой не се е възползвал от уязвимостта на системата за разпределяне на дела

Увеличават се електронно подадените годишни декларации на физическите лица във Велико Търново

Увеличават се електронно подадените годишни декларации на физическите лица във Велико Търново. От ТД на НАП в старата столица напомнят, че подаването на декларации за доходите на физически лица и внасянето на данъка трябва да стане до 30 април и съветват клиентите си да използват електронната услуга за деклариране на доходите по интернет с персонален идентификационен код (ПИК). Към момента почти 32 хиляди жители на област В. Търново имат активен ПИК, който могат да използват за всички е-услуги на приходното ведомство.

Едноличните търговци и лицата, избрали да се облагат като еднолични търговци, подават годишните си декларации за доходите до края на юни 2020 г., допълват от НАП.

До момента подадените в НАП В. Търново годишни данъчни декларации по електронен път от физически лица са 2972, от тях с ПИК са 2003, а с КЕП – 939 бр. За същия период през 2019 г. общият им брой е 2591, от които с ПИК – 1673 и с КЕП – 918. Видно е, че се увеличава броят на електронно подадените с ПИК декларации. За първите два месеца на 2020 година платените в НАП В. Търново данъчно-осигурителни задължения чрез ПОС устройство са удвоени, в сравнение със същия период за 2019 г., като за 2020 г. общата сума е 1,220 хил. лв., а за 2019 г. – 586 хил. лв.

НАП В. Търново продължава да обслужва клиенти при допълнителни мерки за защита и постоянна дезинфекция на помещенията. Приходната агенция съветва клиентите си да отложат посещенията си в администрацията до преустановяването на извънредното положение, като дотогава използват електронните услуги, достъпни на https://inetdec.nra.bg/ с персонален идентификационен код (ПИК) или електронен подпис. Не се налага посещение в НАП за издаване на хартиен документ за удостоверяване на здравно-осигурителен статус, припомнят от приходната агенция.

Подробна информация за данъчните и осигурителни правила по време на извънредното положение е достъпна в специална рубрика на сайта на НАП – https://nap.bg/page?id=762 .

Информационният център на НАП отговаря на въпроси на клиенти за данъчните и осигурителните изисквания на телефон 0700 18 700 от 8.30 часа до 18.00 часа в делнични дни на цена, според тарифите на съответния оператор.
Област за прикачени файлове

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.