Два нови случая на африканска чума по свинете в Благоевградско

Полицаи открили 5 кашона фойерверки и 10 димки на стадиона преди мача Арда-ЦСКА

Над 12 000 са имениците на Никулден във Варна

Убиец на фелдшера от Орешник остава в ареста

Русия и Турция ще подпишат договор за доставка на още ракети С-400 през 2020 г.

Каракачанов: Добри отношения с Русия, но не да бъдем третирани като малките деца на Балканите Морският център на НАТО ще бъде в Пункта за базиране -Варна, съобщи вицепремиерът

Д-р Светлана Поченкова: От болен бъбрек може да се куца Световно признатият остеопат поставя диагнози и лекува само с ръце

Георги Пройнов е изгоненият дипломат от посолството ни в Москва

Нападение срещу американска военна база в Сирия

Корнелия Нинова: Напусна ни една от най-ярките личности, творец с мисия и човеколюбие – Стоянка Мутафова

Съдят шофьор за смъртта на пешеходка Жената била прегазена от камион, починала 10 дни след инцидента

Свищов подменя уличното осветление с енергийно ефективно Финансирането в размер на 8,2 млн. евро е по Програма "Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност"

Всеки четвърти българин никога не е ползвал интернет 75.1% от домакинствата имат достъп до мрежата в домовете си

Безплатен курбан от пет вида риба и вино През 2020-та в града ще се родят повече момчета

Хулиган плаща 3 000 лв. обезщетение на полицай

Увеличава се броят на осъдените след споразумения в Районния съд в Търново 6884 дела са разгледали магистратите през миналата година

В Районен съд – Велико Търново са разгледани 6884 дела през миналата година. От тях 4348 са граждански и 2536 – наказателни дела. В тримесечния срок са приключени общо 5775 дела, което представлява 93 % от всички свършени дела.

Постъпилите наказателни дела през 2018 г. са 2398 , а останалите несвършени от предходната година са 138 дела.

Увеличава се делът на постъпилите наказателни дела от общ характер, сочи отчетът на Районен съд.

Запазена е тенденцията от предходните години и най -голям отново е делът на общоопасните престъпления – 191.

През отчетния период делата, свързани с престъпления против собствеността – кражба, грабеж, измама, документна измама, присвояване, са 91, против реда и общественото спокойствие – 17, документи престъпления – 16, против дейността на държавните органи и обществените организации – 15. Делата против стопанството са 11, престъпления против личността – телесни повреди – 8, престъпленията против брака, семейството и младежта – 3 и престъпления против правата на гражданите – едно.

През отчетната година общо 389 са лицата, съдени в наказателните производства от общ характер, като 1 е оправдано и съответно 388 са осъдени. Най-голям дял заемат общоопасните престъпления, по които са съдени 191 лица. На следващо място са престъпленията против собствеността – 115 съдени лица, от които 114 осъдени и 1 оправдано.

При наказателните дела от частен характер от 12 съдени лица, 10 са оправдани, а 2 са осъдени.

При административно-наказателните дела по чл.78а от Наказателния кодекс от 61 съдени лица, 1 е оправдано, 60 са освободени от наказателна отговорност по чл.78а, като 57 са с наложено административно наказание глоба, а 3 броя лица са с наказание обществено порицание.

Увеличен е значително броят на осъдените лица по споразумения спрямо предходните години – 294 броя през миналата година, в сравнение с 250 броя през 2017 г.

Запазена е тенденцията спрямо предходните две години, като по 25 дела е използван институтът на съкратеното съдебно следствие. През 2017 г. са 27, а през 2016 г. са 26 дела.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.