На 21 април 2018 да почерпят

Химическите инспектори на ООН все още не са посетили Дума

Гергана Орлова след инцидента с ранената полицайка: Върнах се в миналото незабавно. Бях изненадана и разочарована През 2003 г. жената преживява същия ужас

И в България се открива Институт за изучаване на Холокоста

Италиански съд наложи тежки присъди на мафиоти и бивши държавни служители

Вдигат паметник на кан Тервел около НДК Грандиозни чествания за 1300г. от победата над арабите при Константинопол

Азербайджанска красавица фенка на 100 Кила Певицата беше на двудневно посещение в България, за да представи песента си „X My Heart“

САЩ определи Русия и Китай като „дестабилизиращи сили“

Турската Централна банка е изнесла златния си резерв от Федералния резерв на САЩ

Антитерористично учение се състоя на полигона „Ново село“

Три нарушения – пак на изпит за книжка МВР организира курсове и прави регистър на джигитите

Парите за пенсия носят доход до 6,1% Инфлацията изяжда спестяванията за старини

Вижте акцентите от броя на “Труд” в събота, 21 април 2018

Министър Ангелкова пред WTTC: В последните две години туризмът в България отчита ръст от над 25% Във всеки проект за развитие на туризма участват местните хора, общините и бранша

Президентът Румен Радев: Цветанов трудно осмисля това, което чете  (ОБЗОР) Държавният глава обяви, че кампанията му отдавна е отчетена пред Сметната палата 

Увеличава се броят на свободно движещите се преселници у нас

Снимка: Архив

Увеличава се бройката на мигрантите, които напускат центровете за принудително настаняване на Дирекция “Миграция” при МВР и лагерите на Държавната агенция за бежанците, съобщава БГНЕС, позовавайки се на справка на МВР.

Само за периода 11-17 ноември 2016 г. 572 лица са напуснали центровете за настаняване на ДАБ. По-голямата част са се опитали да преминат нелегално в Сърбия, но след като са претърпели неуспех, са се върнали на българска територия, където се движат свободно.

От началото на годината сръбските гранични власти не са допуснали преминаването на над 12 000 мигранти от България в Сърбия сочи статистиката на МВР. 595 чужди граждани са били заловени от сръбските власти за последната седмица при опит да влязат нелегално от България.

В същото време българските власти са задържали едва 12 чужди граждани при опит да влязат от Турция в България. Общият брой на установените чужденци, които са проникнали на територията на страната за периода 11-17 ноември е 221.

От началото на годината у нас са регистрирани 17 495 нелегално влезли чужденци. Официално 465 чужденци се водят настанени на “външни адреси” за собствена сметка. Увеличаващият се брой мигранти, които свободно се движат из българските градове и села, облекчава натоварването в центровете на Дирекция “Миграция”, където при капацитет от 1200 души са настанени 1 332 лица, както и в лагерите на Държавна агенция за бежанците, в които при капацитет от 5 190 места, настанените са 5 334.

От МВР отчитат и своеобразен рекорд през изминалата седмица – 51 чужденци доброволно са напуснали България и са се завърнали в родината си.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Вървете си там, откъдето сте се домъкнали! Не ви е мястото тук, нито сега, нито за бъдеще. Вървете се оплачете на чичо ви Сам, дето ви е платил, за да нашествате в Европа. Нека САЩ да ви внесат в държавата си – нали имат политика за разнообразяване на емигрантския поток! Само че това си е тяхна политика, не искаме тя да се натрапва на Европа. Не искаме да тъпчете България, махайте се, платени И ДЪЛБОКО НЕЖЕЛАНИ И ПРОТИВНИ СЪЗДАНИЯ!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.