Психолози и социални работници влязоха в къщата на ужасите в Свищов Общинската администрация предприе мерки за социализирането на трите жени

Християн Гущеров е задържан заради сбиване в заведение

Талибаните поеха отговорност за атаката в Кабул

Десетки хиляди на протест в Солун: Македония означава Гърция

ДПС предлага програмен кабинет и програма за ускорено развитие

17-годишен катастрофира в дърво, колата му изгоря

Президентството: Извършена е нерегламентирана публикация в профила на държавния глава

Приход от 1,4 млн. лева от данъци планира Община Павликени

Д-р Красимира Иванова: Хепатит C уби баща ми, зарази се след кръвопреливане Системата за проверяване на кръвта да гарантира 100% нейната безопасност, призова сестрата на премиера Бойко Борисов

Проф. Божидар Димитров: Комунизмът у нас беше държавен капитализъм

Патриарх Неофит за македонската църква: Имаме консенсус по главните въпроси на бъдещото

Премиерът Борисов ще се срещне с чешкия си колега Андрей Бабиш

Дамаск осъди турската операция в град Африн

Цецка Цачева: Няма да се въвежда трети пол и да се признават еднополови бракове

Катастрофа затапи пътя за „Капитан Андреево“ край Харманли

Увеличава се броят на свободно движещите се преселници у нас

Снимка: Архив

Увеличава се бройката на мигрантите, които напускат центровете за принудително настаняване на Дирекция “Миграция” при МВР и лагерите на Държавната агенция за бежанците, съобщава БГНЕС, позовавайки се на справка на МВР.

Само за периода 11-17 ноември 2016 г. 572 лица са напуснали центровете за настаняване на ДАБ. По-голямата част са се опитали да преминат нелегално в Сърбия, но след като са претърпели неуспех, са се върнали на българска територия, където се движат свободно.

От началото на годината сръбските гранични власти не са допуснали преминаването на над 12 000 мигранти от България в Сърбия сочи статистиката на МВР. 595 чужди граждани са били заловени от сръбските власти за последната седмица при опит да влязат нелегално от България.

В същото време българските власти са задържали едва 12 чужди граждани при опит да влязат от Турция в България. Общият брой на установените чужденци, които са проникнали на територията на страната за периода 11-17 ноември е 221.

От началото на годината у нас са регистрирани 17 495 нелегално влезли чужденци. Официално 465 чужденци се водят настанени на “външни адреси” за собствена сметка. Увеличаващият се брой мигранти, които свободно се движат из българските градове и села, облекчава натоварването в центровете на Дирекция “Миграция”, където при капацитет от 1200 души са настанени 1 332 лица, както и в лагерите на Държавна агенция за бежанците, в които при капацитет от 5 190 места, настанените са 5 334.

От МВР отчитат и своеобразен рекорд през изминалата седмица – 51 чужденци доброволно са напуснали България и са се завърнали в родината си.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Вървете си там, откъдето сте се домъкнали! Не ви е мястото тук, нито сега, нито за бъдеще. Вървете се оплачете на чичо ви Сам, дето ви е платил, за да нашествате в Европа. Нека САЩ да ви внесат в държавата си – нали имат политика за разнообразяване на емигрантския поток! Само че това си е тяхна политика, не искаме тя да се натрапва на Европа. Не искаме да тъпчете България, махайте се, платени И ДЪЛБОКО НЕЖЕЛАНИ И ПРОТИВНИ СЪЗДАНИЯ!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.