Гневен мъж наряза гумите на лека кола за отмъщение

Фандъкова и Ангелкова посрещнаха първия полет Баку-София

Училищен автобус се блъсна в къща в Германия

13 братя и сестри са били държани оковани от родителите си в Калифорния

Михаела Маринова: Не се влюбвам лесно Ако нямах музикален талант, щях да съм хирург, убедена е тийнсензацията

АПИ: Над 1100 машини обработват пътните настилки в страната, всички републикански пътища са проходими

Венцислав Грозев, БЛС: Областните болници ще последват съдбата на общинските, ако не се вземат спешни мерки в здравеопазването

Фандъкова: На Витоша не трябва да има строителство, освен на спортни съоръжения

Ангел Кунчев: Болните от грип продължават да растат, между 300-400 хил. българи може да заболеят

Стартира кампания „Не купувай, осинови“ под егидата на кмета на Благоевград Камбитов

Експерт: С новата телефонна измама „обаждане от чужбина” се атакуват хиляди хора

Министър-председателите Бойко Борисов и Артур Расизаде откриха първата авиолиния между България и Азербайджан (СНИМКИ и ВИДЕО)

Столична община: 146 снегопочистващи машини работиха през нощта в София

AПИ: Шофьорите да се движат с повишено внимание в тунела при км 56 от АМ „Струма“, в района на Блатино, поради авария в осветлението

Ларс Льоке Расмусен: Дания ще увеличи разходите си за отбрана, за да се противопостави на Русия

Уволнен работник осъди месопреработвателна да му наплати 20 000 лв

Уволнен работник от известната фирма за месо и колбаси „Чех 99“ е успял да осъди работодателя да му изплати близо 20 000 лева обезщетения и отпуски.

Решението за обезщетението е на Районния съд във Велико Търново. Дружеството трябва да плати на С.С. две брутни заплати за ноември и декември 2015 г. в размер на 7227 лева, главница от 4336 лева обезщетение с начална дата от февруари миналата година.

Дружеството дължи и 8259 лв. обезщетение за неизползван платен годишен отпуск за две години, както и още парични суми. В съдебното решение се посочва,че служителят е получавал основно трудово месечно възнаграждение от доста сериозната сума за областта от 3935 лева.

Според освободеният от длъжност, работодателят го уволнил без предизвестие и държал незаконно трудовата му книжка. Това се случило през декември 2015 г.

От ръководството на фирмата пък изтъкнали, че щатът бил съкратен. По време на делото обаче е установено,че работодателят е уволнил работника правомерно,но не е изплатил съответните парични суми по Кодекса на труда.

Според съдебното решение работникът има право на предварително изпълнение за присъденото трудово възнаграждение и може да си извади изпълнителен лист преди решението да е влязло в сила.

Според статистиката на Районния съд в старата столица само от началото на годината има десетина трудови дела срещу работодатели,които са в полза на работниците заради неспазено трудово законодателство.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.