Уволниха директорка на градина заради нахапано дете

Директорката на забавачката "Веселушко" в Бургас Гюлхан Ахмедова и две от медицинските сестри са отстранени от длъжност. Това става след разпоредена от кмета на града Димитър Николов проверка по сигнал на майка. Жената разказа, че момиченцето и се прибрало от детската градина с нахапан гръб.

Тя показа и снимка на наранената си дъщеря, където ясно личаха много белези. Скандалът се разрази преди два дни.

Временното отстраняване от длъжност е до приключването на съвместната проверка за инцидента на дирекция „Социално подпомагане“ Бургас – „Отдел закрила на детето“ и Детска педагогическа стая към ОДП Бургас, съобщиха от кметството.

Мотив за отстраняването на двете медицински сестри е, че след като са разбрали за синините по гърба на детето не са уведомили веднага директора, лекар и родителите. Директорката пък очевидно е осъществявала занижен контрол на екипа си и не е създала вътрешна организация да бъде информиран своевременно, каквото задължение е описано в трудовата характеристика на персонала.

„Най- важна е сигурността на децата и нито един случай на травмирано или физически пострадало дете не може да бъде подценяван, както е направил екипът на детската градина“, заяви кметът на Бургас.

До дни той ще извика на среща всички директори на детски заведения в града за засилване на контрола в градините.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България