Ударно жънат канабис в цялата страна

Стотици килограми разкрити в запустели места

Дрогата била предназначена за вътрешния пазар

Полицията в цялата страна ударно започна да жъне канабис, преди той да стигне до черния пазар. При няколко акции служителите на МВР откриха и унищожиха стотици килограми от наркорастението.

В Разград “градинарите” бяха изпреварени и униформени прибраха 165 кг. зелена тревиста маса с изключително високо наркотично съдържание. Парцелът е открит в землището на село Гецово. По информация на полицията мястото е на 5 метра от река Бели Лом. От другата страна било заградено с дървета, за да се опази закътано. Самият терен на плантацията пък бил грижливо подготвен – изсечени били дървета и храсти. Мястото било подравнено и около 38-те растения, които били на редове, били изградени напоителни вади, които се захранвали от реката.

Осигурени са били максимално добри условия за осветеност и влага на насажданията, съобщиха криминалистите от Разград. Данните са, че “тревата” е предназначена за наркопазара в областта. Издирват се “градинарите”, които са вложили толкова усилия в създаването на плантацията.

Във врачанско пък полицаите се натъкнали на запустял лозов масив с 57 растения от рода на конопа, достигнали височина до 120 см. Общото им тегло е 4,200 кг зелена листна маса. Полицаите задържали 34-годишен мъж от с. Косталево и 41-годишен от Враца.

Над половин тон канабис пък унищожиха полицаи в Огражден планина при поредната акция в района. Полицейски служители на полицията в Петрич се натъкнали на нива с наркотичното растение в обезлесен участък на Държавен горски фонд в землище на село Чурилово. От началото на месеца полицията “ожъна” над 20 тона канабис в Петричко.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право