Шефът на АПИ към Кирил Петков: Не ни въвличайте в предизборна кампания

Снимка: Facebook/KirilPetkov

Kатегорично възразявам срещу опитите на политиците да внушават, че работата на Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ) се ръководи от техния предизборен график. Като председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна администрация" няма да позволя държавната пътна администрация да е дъвка в предизборната кампания на партиите. Това се казва в позиция на инж. Йордан Вълчев, председател на Управителния съвет на АПИ, изпратена до медиите във връзка с проведена от него среща в петък със съпредседателя на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Кирил Петков. 

Зад всеки пътен проект стои трудът на много висококвалифицирани експерти и съпредседателят на ПП Кирил Петков, въпреки своята изключителна компетентност, не е сред тях, пише Вълчев. 

Той отбелязва, че срещата е по настояване на Петков, като той не е получил информация за определени проекти, за реализирането на които "няма никакъв принос".

Няма да допуснем усилията на пътната администрация да бъдат омаловажавани. Към изпълнението на обектите се пристъпва, когато има техническа готовност и финансова обезпеченост, а не когато един или друг политик реши да си прави пиар на гърба на Агенцията, без дори да е наясно с тяхното местоположение, пише в позицията си Вълчев. 

С оглед на предстоящата предизборна кампания заявяваме, че АПИ няма да позволи да бъде въвличана в нея, се казва още в текста. 

По-рано днес от Министерството на регионалното развитие и благоутройството (МРРБ) също излязоха с позиция по казуса. От ведомството заявиха: "Работим за гражданите на Република България, не за политическите интереси на партиите и техните лидери. Няма да позволим на никого, включително на Кирил Петков, да се намесва в работата на министерството и да пречи на изпълнението на инфраструктурните проекти, които са от съществено значение за развитието на страната. Не приемаме намесата и лъжите на политическите фигури и ще се борим с всички средства срещу тези опити".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика