Банков обир в Несебър Отмъкнаха 100 000 лева

Правнучка на фотографа Димитър Карастоянов откри изложба Германски шпионски камери колкото кибрит и дагеротипия на 168 години пазят в музея на фотографията в Казанлък

Обвиниха в опит за убийство нападателя от Любек

Президентът Радев: Никола Вапцаров се осмели да предизвика историята

Мъж заплаши да скочи от втори етаж на болницата

Финансовият министър на САЩ: Доналд Тръмп не се опитва да влияе на валутните пазари

Бетонна плоча рухна и уби работник в Пловдив

Германия премахва икономическите ограничения срещу Турция

НАСА изстрелва сонда за изучаване на слънчевата корона

Столетница прогони с бастуна си крадци от дома си в Берлин

Тома Биков: Ако се докаже, че провокациите в Шарково са инициирани от Нинова, ще сезираме прокуратурата Това е заплаха към националната сигурност, посочи депутатът

Путин и Макрон обсъдиха съвместната хуманитарна операция в Сирия

Откриха нов вид акула с големи очи

Пабло Касадо заема поста на Мариано Рахой като председател на Народната партия

Дърво се срути в Бургас

Удостоверения за гласуване на балотажа ще се издават и днес и утре в Пловдив

Снимка: Архив

Сектор „Български документи за самоличност“ при Областна дирекция на МВР-Пловдив продължава да съдейства на гражданите, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас на балотажа за президентските избори на 13 ноември.

Създадена е необходимата организация тези, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен зелен паспорт), защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок на валидност, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

При невъзможност да бъде им се издаде нова лична карта до края на работния ден на 12 ноември (събота) по искане на гражданите, ще им бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват. За да бъде издадено то, обаче е необходимо:

1. Гражданите лично да подадат искане в Областна дирекция или в районните управления при дирекцията от 8,30 до 17 часа на 12 ноември (събота) и от 8,30 до 19 часа на 13 ноември (неделя).
2. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване правото на глас в балотажа за президент и вицепрезидент се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.
3. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР или ОД на МВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес. Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация. Удостоверението се издава, за да послужи само пред СИК и е валидно за изборния ден 13 ноември 2016 г., уточняват от полицията.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.