Мачовете и спортът по телевизията днес, понеделник, 9 декември 2019

На 9 декември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 09.12.2019

Financial Times: България привлича рекордни технологични инвестиции София има потенциал за технологичен център

Почина актьорът, изиграл Голямото пиле от „Улица Сезам“

Откриха нарушения в 37 автошколи в Пловдив

Външният министър на Украйна оповести каква позиция ще защитава Зеленски в Париж

Еврокомисарят по икономика иска разхлабване на бюджетните правила в ЕС

Художествената академия остава без голи модели заради липса на пари

В Сараево отмениха публичните прояви заради мръсния въздух

Сидеров: Каракачанов и Симеонов изнудиха ГЕРБ за пари за партиите, вместо за пенсии

Богат урожай, малко зрители И този „Златен ритон“ доказа, че документалното и анимационното ни кино си струват правенето и гледането, дори с излишните дължини

Дерат седем кожи за Нова година у нас Двойно по-евтин ни излиза празникът при съседите

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 9 декември 2019

Горя стая на общежитие в „Студентски град”

Удостоверения за гласуване на балотажа ще се издават и днес и утре в Пловдив

Сектор „Български документи за самоличност“ при Областна дирекция на МВР-Пловдив продължава да съдейства на гражданите, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас на балотажа за президентските избори на 13 ноември.

Създадена е необходимата организация тези, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен зелен паспорт), защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок на валидност, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

При невъзможност да бъде им се издаде нова лична карта до края на работния ден на 12 ноември (събота) по искане на гражданите, ще им бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват. За да бъде издадено то, обаче е необходимо:

1. Гражданите лично да подадат искане в Областна дирекция или в районните управления при дирекцията от 8,30 до 17 часа на 12 ноември (събота) и от 8,30 до 19 часа на 13 ноември (неделя).
2. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване правото на глас в балотажа за президент и вицепрезидент се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.
3. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР или ОД на МВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес. Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация. Удостоверението се издава, за да послужи само пред СИК и е валидно за изборния ден 13 ноември 2016 г., уточняват от полицията.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.