Удостоиха акад. Иван Радев с почетния знак на Парламента

Плакетът бе изпратен от председателя на комисията по култура Вежди Рашидов

Акад. Иван Радев бе удостоен с почетния медал на Народното събрание „Антим I”, по повод своята 75-годишнина. Плакетът бе изпратен от председателя на комисията по култура в Парламента Вежди Рашидов. В читалнята на РНБ „П. Р. Славейков” бе представен юбилейният свитък с библиографията на бележития търновски литературовед.

Повече от няколко десетки книги и стотици научни статии в различни периодични издания е съставил през годините доайенът на съвременната търновска книжовна школа, припомниха редица негови колеги, по време на събитието. Мнозина официални лица и гости уважиха дългогодишния ръководител на катедра „Българска литература” към ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” по повод неговата годишниня. Поздравителен адрес бе поднесен от името на кмета на Велико Търново инж. Даниел Панов.

Емоционални приветствия поднесоха още проф. Ценка Иванова, декан на Филологическия факултет и председателят на Независимото дружество на писателите в България Марин Кадиев, както и редица негови приятели и почитатели.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България