Удължават пешеходната зона в центъра на Пловдив

Пешеходната зона в центъра на Пловдив, която със своите 1750 метра е втора по дължина в Европа след тази в столицата на Дания Копенхаген, ще бъде увеличена, разкри градоначалникът под тепетата Иван Тотев. "Много е голяма вероятността улица "Иван Вазов" да бъде затворена за постоянно за автомобили", заяви кметът и допълни, че откакто улицата бе аварийно затворена през август 2016 г. заради пожара в тютюневите складове, няма никакви проблеми с трафика в района.

Поради тази причина градската управа разработва концепция за пешеходна зона по ул. "Иван Вазов" от кръговото кръстовище пред Централна гара до ул. "Авксентий Велешки". Има дори и по-смели предложения - цялата улица "Иван Вазов" да бъде затворена за МПС-та и така Пловдив ще се сдобие с най-дългата пешеходна зона на Стария континент - от Централна гара през Главната до квартал "Кършиака" на северния бряг на река Марица.

Община Пловдив разполага с всички документи, за да започне укрепването на тютюневия склад на ул. "Одрин" 8, има дори и избран изпълнител и се очаква до 20 април да започне строителството. Собствениците на съборения склад до автогара "Юг" са уверили зам.-кмета Димитър Кацарски, че са готови да възстановят сградата в предишния й вид, след като общината я укрепи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони