Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

Установено е ново замърсяване на реките Юговска и Чепеларска с цианиди

Премиерът Борисов: ЕС се нуждае от по-амбициозен бюджет (ВИДЕО)

Самуел Финци откри Берлинале на 12 езика

Ердоган призова Путин за спиране на офанзивата на сирийския режим в Идлиб

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Ивелина Василева: Разследването срещу премиера Борисов е фалшива новина

Шефът на СЗО: Трябват бързи действия за спиране на епидемията от коронавируса

Удължават срока за касовите апарати (обзор) Софтуерът за управление на продажбите трябва да бъде подменен до 30 септември

Парите от Венецуела не са стигали до България

Срокът за смяна на касовите апарати се удължава до 30 септември 2019 г. за фирмите, които използват компютърни системи за управление на продажбите, и за които се изисква подмяна на софтуера, за да изпълнят новите изисквания на наредбата за отчитане на оборота. Това обяви министърът на финансите Владислав Горанов.

Той напомни, че темата за промяната за касовите апарати е от август миналата година, т.е. това, което се оказа изненада за бизнеса, е тема на дебат от много време. След анализ на реалните проблеми срокът до 31 март остава за тези, които са регистрирани по ДДС и използват обикновен касов апарат, който не е свързан със софтуер за управление на продажбите, заяви министърът.

На въпрос, свързан с парите от Венецуела, министър Горанов посочи: “Паричните потоци не са стигали до България с пощенски запис. Те са стигали в българска банка през европейски и други кореспондентски банки в държави, които претендират да са доста по-развити от България. БНБ е разполагала с тази информация и неслучайно многократно е отказвала откриването на кореспондентска сметка в тази търговска банка”. По думите му трансакциите изглеждат със съмнителна икономическа логика, но не са незаконни.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.