Мистерията с тровене на кучетата в бургаския квартал “Сарафово” се разплита

Почина легендата на “Левски” Павел Панов

Пет жени са били убити в близост до църква в Дагестан

12 души са задържани преди срещата Левски – Ботев (Пд)

Красимир Каракачанов: Амбицията ми е докато съм министър да въведем доброволната военна служба

Патриарх Неофит поиска и даде прошка в храма ”Света Неделя”

Делян Пеевски: Противниците ми са хората, ограбили България

Пропадане в снежна козирка убива Ния (обзор) Седнала да си сложи котки на краката върху снежна козирка, която се сринала

Турист почина на ски писта „Кулиното”

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в понеделник, 19 февруари 2018

Десет души са затрупани от лавина в Алпите

Италиански „Левски“ на старта

Българските Destiny’s Child изгряха в „Гласът на България“

НФСБ провежда шествие по повод 145 години от гибелта на Апостола на свободата

Протестиращи пред парламента: Не гласувайте тайно Конвенцията

Удължават срока на бедственото положение в Хитрино

Снимка: МВР

Със заповед на областния управител Донка Иванова от петък се удължава срока на бедственото положение в Хитрино, заради продължаващите аварийно-възстановителни дейности. За ограничаване на последствията от тежкия инцидент е необходимо да се предприемат следните мерки:

1.В изпълнение на решение на Националния щаб за защита при бедствия „БУЛМАРКЕТ ДМ“ ООД Русе да предприеме реални действия по транспортиране на дерайлиралите цистерни до кариера „Хитрино“, община Хитрино и да ги обезопаси незабавно чрез азотиране.

2.В срок до 15 дни, считано от датата на издаване на настоящата заповед „БУЛМАРКЕТ ДМ“ ООД Русе да организира транспортирането на всички цистерни до площадка за съответното им третиране извън територията на област Шумен.

3.Да продължат дейностите по осигуряване на храна и напитки за членовете на участващите екипи на терен в района на бедствието.

4.Да продължи събирането на трайни храни, напитки и други продукти от първа необходимост, предоставени или дарени от граждани, търговски дружества, юридически лица с нестопанска цел в сградата на Областна администрация-Шумен, ситуирания в с. Тимарево пункт за събиране на дарения и в Мултифункционалната зала в село Венец.

5.До района на бедствието да се допускат членове на доброволните формирования при специален режим за участие в неотложните аварийно-възстановителни работи.
6.Предприетите временни ограничения върху правата на гражданите остават в сила.
Бедственото положение ще остане в сила до приключване на неотложните аварийно-възстановителни работи в района на Хитрино.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.