Удължават срока на бедственото положение в Хитрино

Със заповед на областния управител Донка Иванова от петък се удължава срока на бедственото положение в Хитрино, заради продължаващите аварийно-възстановителни дейности. За ограничаване на последствията от тежкия инцидент е необходимо да се предприемат следните мерки:

1.В изпълнение на решение на Националния щаб за защита при бедствия „БУЛМАРКЕТ ДМ“ ООД Русе да предприеме реални действия по транспортиране на дерайлиралите цистерни до кариера „Хитрино“, община Хитрино и да ги обезопаси незабавно чрез азотиране.

2.В срок до 15 дни, считано от датата на издаване на настоящата заповед „БУЛМАРКЕТ ДМ“ ООД Русе да организира транспортирането на всички цистерни до площадка за съответното им третиране извън територията на област Шумен.

3.Да продължат дейностите по осигуряване на храна и напитки за членовете на участващите екипи на терен в района на бедствието.

4.Да продължи събирането на трайни храни, напитки и други продукти от първа необходимост, предоставени или дарени от граждани, търговски дружества, юридически лица с нестопанска цел в сградата на Областна администрация-Шумен, ситуирания в с. Тимарево пункт за събиране на дарения и в Мултифункционалната зала в село Венец.

5.До района на бедствието да се допускат членове на доброволните формирования при специален режим за участие в неотложните аварийно-възстановителни работи.

6.Предприетите временни ограничения върху правата на гражданите остават в сила.

Бедственото положение ще остане в сила до приключване на неотложните аварийно-възстановителни работи в района на Хитрино.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България