„Уефалона“ спечели регионалната Фен Купа 2017 за Смолян, Кърджали и Хасково

Хасковският тим „Уефалона“ стана шампион в регионалния полуфинал на Kamenitza Фен Купа 2017 за областите Смолян, Кърджали Хасково. Титлата „регионален шампион“ осигурява на отбора място в националните финали на турнира, които ще се проведат в Стара Загора, в края на септември. Там момчетата от „Уефалона“ ще се изправят срещу останалите 9 най-добри отбора от приятели в България и ще продължат борбата за голямата награда в 15-тото издание на Фен Купа – посещение на мач на любим футболен отбор в рамките на Европа.

Финалното дерби от битката за хасковската Фен Купа 2017 заслужи овациите на всички присъстващи. Опонент на шампионите беше тимът на „Кво да ви кажа“ (Димитровград). И двата гола в срещата паднаха през първото полувреме. „Уефалона“ откри резултата с гол на Емил Ангелов. Няколко минути по-късно, в отчаян опит да опази вратата, един от защитниците на „Кво да ви кажа“ пипна топката с ръка. Емил Ангелов застана на бялата точка при последвалата дузпа и се разписа отново за крайното 2:0.

На трето място в регионалния полуфинал останаха момчетата от „ФК Бригада 2010“ (Димитровград), които се наложиха чрез дузпи над четвъртите в класирането „Гръм в рая“ (Свиленград). С индивидуални награди бяха отличени „Най-добрият вратар“ – Иван Гочев от „Кво да ви кажа“, „Най-атрактивният състезател“ – Емил Ангелов от „Уефалона“ и „Най-спортсменският отбор“ – „ФК Марица“ (Свиленград).

Много награди получиха и посетителите на терен, благодарение на партньорите на Фен Купа 2017 – Hyundai, Joma и Telenor. Hyundai зарадва гостите с новата забавна активация джийтбол. Най-добрите играчи получиха оригинални фланелки с логото на единствения в България рали шампионат Hyundai Racing Trophy. Автомобилната компания дава също възможност на фенове да се докоснат до магията на скоростния рали спорт, като се включат в томбола за спечелване на професионален курс за начинаещи рали пилоти в края на септември. Обучението ще бъде организирано от световно признати състезатели, които са треньори на младите пилоти в Hyundai Racing Trophy. Широка усмивка грейна и на лицето на Стилиян Димитров от Хасково, който беше изтеглен в томбола за оригинална фланелка на националния отбор на България.

Следващата спирка от програмата на Фен Купа 2017 е на 27 и 28 май в Русе. Там ще се проведат регионалните полуфинали за тимовете от Силистра, Разград, Търговище и града домакин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ