УЕФА ни посече – без публика срещу Чехия

Slovenian Aleksander Ceferin, newly elected president of UEFA, addresses journalists during a press conference in Brdo Castle near Kranj on September 16, 2016. / AFP PHOTO / Jure MAKOVEC

Дисциплинарната комисия на УЕФА спусна гилотината върху България. Санкцията обаче не е възможно най-строгата – изваждане от квалификациите. Нашите ще трябва да играят последното домакинство от цикъла за Евро 2020 срещу Чехия при закрити врати. „Болката“ не е голяма, тъй като едва ли са много желаещите да посетят двубоя. Но преди това фенове ще могат да гледат контролата срещу Парагвай на националния стадион „Васил Левски“, която е дни три по-рано.

Освен това БФС трябва да плати глоба и от 75 000 евро. Сумата е доста сериозна на фона на останалите наказания за расизъм. Националите ще бъдат подложени на мониторинг – ако отново има провинение, ще последва нов мач при закрити врати. Феновете на националния отбор вече издействаха няколко наказания за България.

Чашата на търпението на УЕФА преля след мача срещу Англия, когато двубоят два пъти беше спиран заради расизъм. В крайна сметка по света отчетоха, че и гостите са прекалили с оплакванията. Не повече от 30 души виновни за инцидентите и в момента са мишена на прокуратурата. Но президентът на УЕФА Александър Чеферин и неговите служители нямаха възможност да не предприемат мерки.

Коментари

Задължително поле