УЕФА отново наказа тежко "Левски"

УЕФА наложи изключително тежко второ наказание на "Левски", съобщават "сините" на официалния си сайт. Крайно неприятното решение на европейската футболна централа е вследствие на издигнатите знамена от привържениците на клуба по време на срещата-реванш от втория квалификационен кръг в Лига Европа срещу словенския Марибор (1:1).

26-кратният шампион на България е санкциониран с глоба в размер на 57 хил. евро, както и наказан да изиграе следващия си двубой от европейските клубни турнири при "закрити врата". Това наказание идва малко след първото, наложено непосредствено след сблъсъка между двата отбора на стадион "Людски врът" в Словения.

Знамето, показано по време на първия мач, донесло първото наказание:

levski1

levski2

Тогава Дисциплинарната комисия на УЕФА наказа "Левски" за реванша, като нареди сектор "Б" да бъде частично затворен и покрит със знаме "No to racism" и емблемата на футболната централа. Новото, по-сериозно наказание пък дойде след предупреждение от страна на УЕФА, че ще разгледа подробно описаните знамена със забранени нацистки символи, издигнати от Сектор "Б".

Знаме с емблема от Втората световна война на нацистката 1-ва СС дивизия "Лайбщандарт СС Адолф Хитлер" ( LSSAH ):

levski3

Описаните от УЕФА знамена и знаци, публикувани на сайта на "Левски":

levski4

Знаме с наличието на келтски кръст, показанo от левскари. Кръстът е покрит с тиксо, докато една група от привърженици, стоящи зад знамето, са облечени с идентични тениски със същия символ.

Коментари

Задължително поле