Уикенд е най-добре платената млада звезда

Списание “Форбс” класира най-богатите в спорта и шоубизнеса, които не са навършили 30 години

Сериозен спад в доходите на Тейлър Суифт

Канадският певец Уикенд (The Weeknd) победи в класацията на списание “Форбс” за най-високоплатени млади звезди от спорта и шоубизнеса. Изданието подреди онези знаменитости, които нямат навършени 30 години, а вече се радват на отлично финансово им състояние. Доходите им са оценявани в периода от 1 юни 2016 г. до 1 юни 2017 г. Общо годишните приходи на 30-те знаменитости, включени в клацията, са 1,24 милиарда щатски долара.

Уикенд, чието истинско име е Абел Тесфайе, е изкарал 92 милиона долара за година. Основната част от доходите на 27-годишния изпълнител от етиопски произход идва от концертна дейност. Изпълненията пред публика му донесоха близо 75 милиона долара за година.

В първата десетка на класацията на “Форбс” влиза и 27-годишната поп певица Тейлър Суифт, която е на девето място с приходи от 44 милиона долара. Миналага година Суифт бе на първо място с печалби от 170 милиона долара.

20-годишната риалити звезда Кайли Дженър се нарежда на 10-то място, след като тази година е спечелила 41 милиона долара. Тя е най-младата в класацията.

Риана е на 15-та позиция, като е спечелила 36 млн. долара приходи. Ема Стоун е 29-та в класацията и с 26-те си милиона е най добре платената актриса.

 

Най-заможните певци и спортисти

Джъстин Бийбър е втори в класацията

23-2-1Втори в класацията на списание “Форбс” за а най-високоплатени млади звезди от спорта и шоубизнеса след канадецът Уикенд се нареди 23-годишният му сънародник Джъстин Бийбър. Той има годишен доход от 83,5 млн. долара. За една година Бийбър е изнесъл 105 концерта и е имал договор за реклама с модната марка “Калвин Клайн”.

Бронзов медал за британската певица Адел

23-2-2Адел се нареди на трето място в класацията на списание “Форбс” за а най-високоплатени млади звезди от спорта и шоубизнеса. Певицата има приходи от 69 млн. долара. Албумът й “25” стана най-продаваният през 2016 г. с тираж от 1,73 млн. копия. 29-годишната изпълнителка дължи доходите си на продажбите му и на концертите си.

Кевин Дюрант спечелил 60 млн. долара

182426408CP00105_Oklahoma_CСуперзвездата на американския и световния баскетбол Кевин Дюрант е класиран на четвърто място от “Форбс”. Тази година той е добавил към сметката си 60 милиона щатсли долара. 29-годишният Дюрант стана най-полезен играч на НБА с отбора на Оклахома Сити Тъндър през 2014 година. Той влеза в НБА още 18-годишен.

Андрю Лък дели с Рори Маклерой петото място

23-2-4Андрю Лък е на пето място с приходи от 50 милиона щатски долара. Спечелил ги е от играта си на бейсбол. Освен това той има и рекламни договори, които също му носят солидни суми. 50 милиона долара е спечелил през тази година и един от най-добрите голфъри в света Рори Маклерой. Той дели с Лък петото място в класацията на “Форбс”.

НБА-звездата Стеф Къри е на седма позиция

23-2-5Плеймейкърът на “Голдън Стейт Уориърс”, 29-годишният Стеф Къри е на седма позиция в класацията на “Форбс”. През тази година звездата е спечделила 47 милиона долара. Къри е носител на наградата на НБА за най-полезен играч през 2015 г. и през 2016 г. През 2015 година печели и титлата в НБА, след като неговият отбор побеждава на финала Кливланд Кавалиърс с 4 – 2.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица