Уикенд на роботите започва в Бургас

Тематичният уикенд стартира още утре /петък/

Уикенд, посветен на роботите започва в Бургас. След като тематичните уикенди, които общината организира за втора година, бяха открити с Дните на цветята, сега следва изкуственият интелект. Тематичните уикенди през пролетта и лятото започват от петък и продължават до неделя, презентират край морето интересни изложби, дискусии и щандове, посветени на съответната тема. Мястото е известно- по алеите, на метри от морето, до Експоцентър „Флора“ и на ключови места в града. За този уикенд Мостът отново ще бъде осветен атрактивно, а до Часовника ще има Робо-сцена.

Специални участници на Робо-сцената ще са възпитаниците на Училище по роботика „Robopartans“, които ще направят демонстрации, а в неделя от 10.00 до 18.00 ще организират работилница, където децата ще могат да участват в изработката на робот. Други специални гости на Робо- сцената са учениците от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации – Бургас, които в събота ще покажат хуманоидния робот Пепър, а в неделя ще зарадват минувачите с демонстрации.

В подготовката на предстоящия уикенд, посветен на дигиталните изкуства, се включват и партньори от инициативата  БулевАрт Те организират една голяма „провокация“- конкурс за най- атрактивно селфи. Най- интересните селфита ще получат награди.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони