"Уикилийкс": Близък до Хилъри Клинтън е притежавал акции на свързана с Путин компания

Хилъри Клинтън

Ръководителят на президентската кампания на Хилари Клинтън Джон Подеста е имал 75 хил. акции в енергийната компания „Джул Ънлимитед“, който е получила милиони от свързан с руския президент Владимир Путин правителствен фонд. Това бе разкрито от сайта за разследвания „Уикилийкс“, предаде Breitbart.

Според новите публикувани от сайта електронни писма на Подеста той е имал 75 хил. акции на дружеството и дори е бил член на съвета на директорите на „Джул Ънлимитед“ след 2011 г.

„Подеста е прехвърлил дела си в свързаната с Путин компания към анонимна холдингова компания, когато се присъединява към администрацията на президента на САЩ Барак Обама. Това е притеснително“, заяви главният съветник по комуникационните въпроси на кандидата за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп Джейсън Милър.

Подеста не е разкрил позицията си в „Джул Ънлимитед“ във финансовата си декларация, преди да се присъедини към правителството, както се изисква по закон.

„Поради това, че холдинговата компания е анонимна, ние не знаем дали той все още има дълбоки финансови връзки с Путин. Затова Подеста трябва да разкрие кой стои зад нея или да подаде оставка като ръководител на президентската кампания на Хилари Клинтън“, добави Милър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка