Украинка се удави при оргия на яхта (обзор)

Яхтата “Вълк единак” се отдалечила съвсем малко от пристанището на Созопол и около полунощ срещу петък станала белята.

Трагедия в морето край Созопол 

Оленка казала на мъжа си, че отива на работа и с приятелки гостували на бизнесмен

По тялото няма следи от насилие

Омъжена украинка се удави, след като падна от борда на яхта по време на оргия край пристанището на Созопол.

В четвъртък вечерта 41-годишната Оленка К. казала на мъжа си, че отива на работа, а с две нейни сънароднички отишли на гости на яхтата на Бранимир Н. - строителен предприемач от София. Плавателният съд на име “Вълк единак” се отдалечил съвсем малко от пристанището, спрял, пуснал котва и купонът започнал с богати питиета и мезета. Оленка изпила не по-малко от бутилка бяло вино. Около полунощ замаяна, тя излязла на палубата, докато нейните приятелки и бизнесменът продължавали да се забавляват в каютата. Предполага се, че тогава е паднала в ледената вода. Украинката била с оскъдно облекло, а най-вероятно не можела да плува. След 20-ина минути, когато домакинът яхтсмен и нейните приятелки тръгнали да я търсят, видели само безжизненото є тяло да се поклаща зад борда.

“Пристанището изведнъж се напълни с полиция, дойде и линейка. Но ние чак в петък по обед разбрахме какво се е случило”, разказаха созополчани от къщите в района. По думите им те не познавали добре нито украинките, нито софиянеца, който ги поканил на оргията.

Оленка била със статут на постоянно пребиваваща у нас. След като съобщили на съпруга є, той бил буквално като попарен. Не бил на себе си от мъка, но помолил полицаите да му върнат златните семейни бижута на починалата - пръстени, обеци, гривни.

“Има загинал човек, по случая се води досъдебно производство”, каза пред “Труд news” Николай Ангелов, шеф на полицията в Созопол.

Днес в бургаската бе извършена аутопсия, при която съдебните медици не откриха следи от насилие по тялото на Оленка. Взети са проби за алкохол и наркотици.

Разследването се води по член 115 от НК за умишлено убийство, но това е рутинен текст при подобни злополуки, обясниха запознати. Предприемачът Бранимир Н. и другите украинки на яхтата не са заподозрени за нищо. Те са разпитани само като свидетели. Бранимир и Оленка се запознали в социалните мрежи, той я поканил на яхтата и тя откликнала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право