Украинците се връщат към въздушната тактика от Първата световна война, за да свалят руски дронове

X/Military News

Украинците се връщат към въздушната тактика от Първата световна война. Украинското военно разузнаване публикува клип в социалните мрежи, показващ тактиката на украинските пилоти, за да свалят руски дронове. Видеозаписът показва дрон-мишена, обстрелван от близко разстояние от украински военнослужещ на борда на ултралек самолет с витло - тактика, напомняща ръчните боеве от Първата световна война, съобщава румънският телевизионен канал Digi24.

"Бойци от Службата за военно разузнаване на Министерството на отбраната на Украйна провеждат тренировки за унищожаване на разузнавателни дронове с помощта на ултралеките самолети A-22 Foxbat", се казва в публикация на украинските военни в X/Twitter.

След почти две години и половина конфликт, войната в Украйна се характеризира с връщане към поредица от тактики, използвани през Първата световна война, но с използването на модерни оръжия и средства за борба: окопна война от близко разстояние, артилерийски дуели и наскоро използването на леки витлови самолети за обстрел на дронове за наблюдение, пише Digi24.ro.

Също така, конфронтация, подобна на "средновековен турнир" между американски M2 Bradley и руски TAB беше записан преди месец: двете бронирани машини пресичаха пътеки на път близо до село в района на Донецк и просто се изтеглиха една срещу друга, като в средновековен турнир между тевтонските рицари. 

В крайна сметка руският превозвач е унищожен. Самолетът А-22 "Фоксбат", използван от украинците, е свръхлек самолет, използван основно като учебен. Самолетът има две места (пилот и пътник/ученик) и достига максимална скорост от 170 км/ч, което го прави евтина и ефективна алтернатива за проследяване и прихващане на дронове за наблюдение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия