"Улицата на готвачите" оборудва млади майстори с увреждания

Поредното благотворително издание на "Улицата на готвачите" във Варна ще подпомогне младежи с ментални затруднения, обучени за помощник-готвачи, съобщиха организаторите на инициативата.

От продажбата на чеверме, печени ребърца и дарения на участници в кулинарната фиеста в Морско казино са събрани 1755 лв., които бяха връчени на Сдружение "Няма невъзможни неща". Сумата ще се ползва за закупуване на професионално стационарно и мобилно кухненско оборудване за сдружението и клуб "Хвърчило", обясни Диана Настева, основател и ръководител на "Няма невъзможни неща".

Според нея така дипломираните след курс в професионална фирма млади майстори с увреждания ще могат да покажат уменията си при различни събития. "За нас интеграцията чрез труд и практически умения е най-важната", допълни Настева.

Сдружението осигурява обучение на 20 варненци с увреждания на възраст от 15 до 35 г. като озеленители и градинари, кухненски помощници и за помощни дейности в бизнеса. Към "Няма невъзможни неща" работи и социално предприятие, в което се трудят шестима души с ТЕЛК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България