Улици видяха асфалт след 40 г.

Улици в шуменския квартал "Дивдядово" бяха изкърпени и преасфалтирани след десетилетия очакване на жителите. 125 000 лв. инвестира в инфраструктура община Шумен и успя да обхване 11 отсечки. Четири от тях са изцяло преасфалтирани. "Избрахме улиците, които са в най-окаяно състояние и такива, по които пътникопотока е голям", каза зам.кметът по строителство инж. Боян Тодоров, който дойде на място да види дали хората имат забележки.

В квартала, който е в непосредствена близост до Шумен, има още десетина инфарктни улици, напомниха местни жители. Догодина ремонтите ще продължат, каза инж. Tодоров. Важното е, че сега са намерени средства и за странични улички, които от 40 г. чакаха обновление. "Състоянието на улиците беше плачевно, на места даже не личеше, че е имало асфалт. Става дума за "Огражден" и "Люлин", а също и за улица "Лиза Чайкина"", коментира инж. Анатоли Николов от общината. Гаранцията е 2 години.

Преасфалтирането и кърпежите по улиците в Шумен, кварталите и селата приключиха, работата ще продължи следващата година. Ремонтите бяха извършени от фирма "Автомагистрали - Черно море" и общинското предприятие "Строителство и благоустройство".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони