Ултрамаратон тръгна от Варна по трасето на еврокоридор №8

Зам.-кметът на Варна Коста Базитов изпрати Красимир Георгиев, като му връчи първия подпис "за" еврокоридор №8 на кмета Иван Портних

Красимир Георгиев ще пробяга с кауза 1300 км за 15 дни

Ултрамаратонецът Красимир Георгиев стартира от Варна поредното си голямо предизвикателство – бягане на 1300 километра по трасето на европейски коридор №8, който свързва Черно море с Адриатическо море.

Атлетът ще премине през 18 града за 15 дни и ще финишира в албанския град Дуръс. В похода с Георгиев ще се движи екип от физиотерапевт, фотографи, оператори и готвач. "Заставам зад каузи с голям смисъл. Искам да обедним трите държави, защото знаем повече за Америка, отколкото за съседите си. С моя екип желаем да поканим на финала в Дуръс премиерите на трите държави - Бойко Борисов, Зоран Заев и Еди Рама, за да покажем, че заедно сме зад каузата за европейски коридор №8, който е изключително важен проект", заяви преди старта Георгиев.

Партньор на инициативата е Фондация "Българска памет" на д-р Милен Врабевски, а целта е да се насърчат връзките в сферата на спорта, туризма и бизнеса между трите страни. Първият подпис "за" коридор №8 на варненския кмет Иван Портних Георгиев получи от заместника му Коста Базитов, който изпрати маратонеца.

Амбицията на спортиста е да събере подкрепа от кметовете на всички 18 градове, през които минава и след това да депозира подписката в ЕК. Това е поредният маратон с кауза за Красимир Георгиев, който многократно е посвещавал спортните си успехи на болни деца. 44-годишният българин е преодолял хиляди километри по най-екстремните маршрути в света.

Сегашното му дълго бягане ще бъде излъчвано на живо в интернет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България