Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 24.10.2019

На 24 октомври 2019 да почерпят

Григор Димитров отпадна от турнира във Виена

Катер на гръцката брегова охрана мина през лодка с мигранти

Бени Ганц получи мандат от президента на Израел да формира ново правителство

„Капитал” изкара ЕК палач на магистрала “Струма” Източници на “Труд” в Брюксел опровергаха манипулациите в изданието за строителството на трасето Крупник - Кресна

Регистрация по ДДС при реклами във фейсбук

Всички страни от ЕС са се съгласили на отсрочка за Брекзит

Саудитската агенция по храните: Bългарските продукти са висококачествени

Къванч Татлъту заминава за 6 месеца в САЩ

Има задържан за взрива в гаража на адвокат от Монтана

Вдигат осигуровките за свободните професии Повече ще внасят и фермерите

ЦИК разреши привличане като обвиняем на Тома Белев за антисемитизъм Постъпило е мотивирано искане от главния прокурор по досъдебно производство

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 октомври 2019

Министър Танева: Над 600 работни места ще бъдат създадени чрез проекти по подхода ЛИДЕР

УМБАЛ „Свети Георги“-Пловдив: Христо Бонев е стабилен, контактен и адекватен след операцията!

Христо Бонев

Христо Бонев-Зума е вече стабилен, контактен и адекватен и дори може да се изправя от леглото в болничната стая в клиниката по кардиохирургия, съобщиха от УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. В неделя там 5-часова операция на сърцето претърпя футболната легенда и почетен президент на „Локомотив“ (Пд) след тежък масивен инфаркт.

„Христо Бонев вече диша самостоятелно, а здравословното му състояние е стабилно. Той е напълно адекватен и контактен. Критичната първа нощ след операцията е преминала спокойно и без проблеми. Ако състоянието му продължи да се подобрява, контрапулсаторът (бел.авт. – така наречената помпа), който му беше поставен при операцията от проф. Генчо Начев, за да подобрява дейността на сърцето заедно с 2 байпаса, може да бъде махнат по-рано от очакваното“, съобщиха от дежурния екип на Клиниката по кардиохирургия. Нейният шеф доц. д-р Заприн Въжев държи постоянна връзка с проф. Генчо Начев, който в четвъртък пак ще е в Пловдив и в Университетска болница „Свети Георги“ за контролен преглед на своя ВИП-пациент.

Лично проф. Начев е оперирал Христо Бонев по изричната молба на семейството му. Съпругата Ема, двамата сина Божидар и Радостин и снахите на Зума изкараха в трепетно очакване цяла неделя на втория етаж в „Хирургиите“ на „Пещерско шосе“, но и в понеделник не бяха допуснати на свиждане до болничната му стая.

„Обещаха във вторник да ни пуснат да видим баща ми. За нас случилото се в неделя сутринта бе като гръм от ясно небе, тъй като той никога досега не е боледувал и не е имал никакви подобни оплаквания“, заяви за „Труд“ по-големият син на Зума Божидар Бонев.

 

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.