24-годишна филипинка е новата Мис Свят

Над 40 пострадали след взрив в японски ресторант в Сапоро

С джипове свалиха децата, блокирани на хижа „Алеко“

Гръцките земеделци излизат по пътищата

Бомба избухна пред сградата на гръцка телевизия

И днес ще вали сняг, жълт код е в сила за шест области

Пускат днес нови 24 км от „Струма“ Откриват официално магистралата между Кресна и Сандански

Извънреден Съвет за сигурност на ООН след решението на Косово да създаде собствена армия

„Черно море“ съди „Левски“

Пускат в продажба електронните винетки

Френският премиер призна, че правителството е допуснало грешки в кризата с протестите

На 17 декември 2018 да почерпят

Дидо от Д2 е големият победител във Фермата Съединение

Пет станаха жертвите на стрелеца от Страсбург

Невена Коканова открива Димитър Маринов преди Спилбърг Грандамата на българското кино е първата учителка на звездата от холивудския фаворит „Зелена книга“

УМБАЛ „Свети Георги“ пуска в експлоатация ултрамодерен ехокардиограф

Официално откриване и пускане в експлоатация на ултрамодерен високотехнологичен ехокардиограф ще направи на 19 декември (понеделник) в 11 часа клиниката по кардиология на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив.

„Апаратът е последен модел в своя клас General Electric Vivid E95 и до момента е единственият в България. Той ще се използва при трудни диагнози на пациенти със сърдечносъдови заболявания“, обясни проф. д-р Федя Николов, началник на клиниката, и допълни, че още докато е бил в тренировъчен режим, ехокардиографът е помогнал за вземане на правилните решения при трудни диагнози.

Апаратът е закупен от Медицински университет, за да се използва за лечение на пациенти на УМБАЛ „Свети Георги“ и за академично развитие на лекарите, голяма част от които са преподаватели във висшето училище.

„Науката и практиката в медицината вървят ръка за ръка, в този смисъл Университетска болница „Свети Георги“ и МУ-Пловдив се развиват и усъвършенстват заедно: университетът обучава бъдещите лекари, но те стават професионалисти по време на работата си и специализациите в болницата“, твърди проф. д-р Федя Николов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.