На 17 юли 2018 да почерпят

Вижте Илиана Раева по бански (МНОГО СНИМКИ)

Джон Маккейн: Пресконференцията на Тръмп с Путин беше срам

Пловдив посрещна частица от мощите на свети апостол Андрей Първозвани

Москва скастри Заев заради твърденията му за руска намеса в протестите в Македония

Александра Митева, БАБХ: Наличието на чума бе установено на 23 юни и потвърдено от френска лаборатория

Кметът поздрави бургаски спортисти

Нов данък „Градушка” удря цените на масовите застраховки

Тръмп – Путин, четири часа, които могат да променят света (обзор)

МОН въвежда промени в датите на изпитите след 7-ми клас и ваканциите

Предлагат стандарт „планински продукт“ Обсъждат данъчни стимули за определени региони

Вижте НА ЖИВО как Франция посреща шампионите си (ВИДЕО)

С акции погват травеститите на бул. „Христо Ботев“ в София Столичната община няма да глобява за качване с колело по бордюр

Затягат граничния контрол заради чумата (обзор) АПИ ежедневно ще почиства пътя преди контролните пунктове

Румен Порожанов: Чума наистина има и тя е потвърдена с всички лабораторни проби

Умуват по два проекта за центъра на Шумен

Два идейни проекта за ремонт на центъра на Шумен бяха представени в сряда пред оценителна комисия, председателствана от главния архитект на града инж.Дияна Стефанова. Обновление на централния бул.“Славянски“ от площад „Кристал“ до хотел „Мадара“ не е правено от десетилетия и обектът е включен в инвестиционната програма на общината по ОП“Региони в растеж“. Ларгото обаче е в списъка с допълнителни обекти, които може да се реализират. Ремонтът ще бъде за близо 6,2 млн.лв., а шуменци очакват тотално преобразяване на зоната, градена преди повече от 35 г.

От това време има недовършени постройки – стърчащата кула на БТК и Търговския дом, но те не са предвидени от архитектите на двата проект.

По изтеглен жребий първи беше представен проектът на архитектите Добрил Добрев, Дарий Аврамов, Георги Маринов и Камен Добрев. Той предвижда изграждане на сух фонтан в пространството пред хотела, подмяна на настилките, открита сцена, кътове за деца на няколко места и велоалея.

Вторият проект е на колектива архитекти Красимир Генов, Николай Симеонов, Даниела Славова, Веселин Василев и Явор Генов. Според тях е наложително да се оживи пространството от Драматично-кукления театър до хотела. Трябва да се обърне внимание на липсата на дървета в тази зона, което кара пешеходците да я избягват. Предвидено е залесяване, водни площи.

Преди 6 г. друга част на центъра на Шумен беше обновена за милиони по европроект, положен беше цветен асфалт, но всяка година той се ремонтира. По мнение на архитекти при свързване на двете зони може да се направят корекции на настилките и във вече ремонтираната част.

На обсъждането присъства кметът Любомир Христов и екипът му, както и заинтригувани граждани. Комисия ще обсъди вариантите на закрито заседание.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.