Време е за дерби!

Над 50 огнеборци, Гражданска защита и доброволци гасиха 5 часа пожар край Търново

На 18 март 2018 да почерпят

Чехия, Словакия и Швеция отхвърлиха твърденията на Мария Захарова за съпричастност към невротоксина, използван срещу Сергей Скрипал

Приключиха преговорите между шведския и севернокорейския външен министър

Изборите в Русия: Странни птици има сред осемте кандидати

Само 1 от 10 българи спортува активно, румънците са по-мързеливи от нас в ЕС 70% от нашенците обаче смятат, че са в добро или много добро здраве

Властите в Албания издирват двама българи, част от банда за фалшиви документи

25 000 руснаци може да гласуват у нас за президент Бюфет с деликатеси ще има в секцията на посолството в София

Вижте акцентите от броя на “Труд” в неделя, 18 март 2018

Българка с награди за висша мода в Щатите Заедно с трима сънародници Антоанета Балабанова получи оскар на съпътстващите призове Red Carpet Concierge International в Чикаго

Томислав Дончев: Тези които искат да бутнат властта с партизански методи, заслужават прозвището “гадове”

Варненски ученици спечелиха конкурс на НАСА В надпреварата участвали над 10 000 деца от цял свят

Китай заяви, че е категорично против американския закон за официалните контакти между САЩ и Тайван

Гореща размяна на съпруги В “Смени жената” певицата Йоана гледа овце, фитнес моделът Биляна Йотовска яде свински крачка и жена на каишка чете Библията

Умуват по два проекта за центъра на Шумен

Два идейни проекта за ремонт на центъра на Шумен бяха представени в сряда пред оценителна комисия, председателствана от главния архитект на града инж.Дияна Стефанова. Обновление на централния бул.”Славянски” от площад “Кристал” до хотел “Мадара” не е правено от десетилетия и обектът е включен в инвестиционната програма на общината по ОП”Региони в растеж”. Ларгото обаче е в списъка с допълнителни обекти, които може да се реализират. Ремонтът ще бъде за близо 6,2 млн.лв., а шуменци очакват тотално преобразяване на зоната, градена преди повече от 35 г.

От това време има недовършени постройки – стърчащата кула на БТК и Търговския дом, но те не са предвидени от архитектите на двата проект.

По изтеглен жребий първи беше представен проектът на архитектите Добрил Добрев, Дарий Аврамов, Георги Маринов и Камен Добрев. Той предвижда изграждане на сух фонтан в пространството пред хотела, подмяна на настилките, открита сцена, кътове за деца на няколко места и велоалея.

Вторият проект е на колектива архитекти Красимир Генов, Николай Симеонов, Даниела Славова, Веселин Василев и Явор Генов. Според тях е наложително да се оживи пространството от Драматично-кукления театър до хотела. Трябва да се обърне внимание на липсата на дървета в тази зона, което кара пешеходците да я избягват. Предвидено е залесяване, водни площи.

Преди 6 г. друга част на центъра на Шумен беше обновена за милиони по европроект, положен беше цветен асфалт, но всяка година той се ремонтира. По мнение на архитекти при свързване на двете зони може да се направят корекции на настилките и във вече ремонтираната част.

На обсъждането присъства кметът Любомир Христов и екипът му, както и заинтригувани граждани. Комисия ще обсъди вариантите на закрито заседание.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.