Един човек е загинал при тежка катастрофа край Елхово

Крум – крадецът уличен в нови 4 обира на жилища От полицейска униформа до чанти на лекарки са сред "ударите" на шуменеца

Кола се запали при задвижване

Бразилецът Маркиньос, бивш национал на България, ексклузивно пред „Труд“: ЦСКА върви нагоре

Спипаха трима столичани в момент на предлагане на дрога

Със сензорна система ще ловят изстрели на бракониери в НП “Пирин“

Арестуваха две българки в Милано заради обир на студентка

60-годишна жена се хвърли от скала

Подобрява се състоянието на момичето, блъснато от джип на столичен булевард

От МВР не потвърждават информацията за пътен инцидент на спирка в София

Няма опасност за живота на детето, блъснато от кола на НСО

Диана Ковачева: Омбудсманът е винаги на страната на гражданите

Роудстър за 1,7 млн. евро без покрив и челно стъкло McLaren Elva ускорява до 200 км/ч за по-малко от 7 секунди

МВР с масови проверки по пътищата заради катастрофите в последните дни

Пророк Йоло “Библия на българите и човечеството” влезе в сакралната книжнина

Умъртвяват патиците в 7 пловдивски села заради птичи грип

патици

Седем огнища на птичи грип са открити в Пловдивска област, като това е най-голямата концентрация на заболяването в цялата страна, където общият брой е 15 огнища на зараза. За да се спре разпространяването на болестта птиците се унищожават принудително.

Акцията се наблюдава от МВР и ДАНС, които са въвели контролно- пропускателен режим на всички МПС-та в радиус от 3 км около фермите с наличие на заболяването. Концентрацията на заболяването в Пловдив се дължи на многото ферми – повече от 110 на територията на областта с над 650 000 птици в тях. Огнищата са във ферми за патици в Белозем, Момино село, Раковски, Скутаре, Пъдарско, Маноле и Манолско Конаре, където птиците са дали положителни проби на заболяването инфлуенца.

По решение на Националния оперативен щаб за контрол на заболяването, освен във фермите, по хумамен начин се унищожават и птиците в радиус от 1 км около тях. Проба, чийто резултат се очаква, е дадена и от село Старо Железаре (община Хисаря). Като част от мерките за ограничавене на болестта е и забраната за риболов около водоемите в близост до огнища на зараза, като за Пловдивска област това е язовир „Пясъчник“. Препоръката, която дават специалистите е контактувалите с болни птици хора да вземат профилактично противогрипни препарати и да избягват контакта с болни от грип, защото комбинацията от двата вируса може да има последици за здравето.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.