Унгария се включва в тръбата „Турски поток“ Подписа споразумение с „Газпром“ за свързване с газопровода

Петер Сиярто подчерта, че споразумението с „Газпром“ за включване в „Турски поток“ ще подобри енергийната сигурност на Унгария.

Унгария подписа споразумение с “Газпром” за участие в проекта за газопровод “Турски поток” от който да получава газ в края на 2019 г., предаде Ройтерс.

Новината дойде ден преди визитата на US президента Доналд Тръмп в Полша, на която той ще агитира за внос в Източна Европа на втечнен газ от САЩ. В Полша Тръмп ще има среща с лидери от десетина страни, включително и Унгария.

Унгарският външен министър Петер Сиярто, който е на визита в Москва, посочи, че сключеното с “Газпром” споразумение ще подобри енергийната сигурност на страната му.

Сиярто допълни, че в разговорите с шефа на руския газов гигант Алексей Милер е договорено Унгария да се включи в тръбата. Той твърди, че България и Сърбия вече били подписали споразумения с “Газпром”, че финансирането трябва да бъде решено до края на 2017 г., разрешителните да се осигурят до края на 2018 г., за да стигне газовата връзка до Унгария в края на 2019 г., като по нея ще се получават до 8 млрд. куб. м газ годишно.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Антидемократи! Истинските демократи биха взимали единствено американски газ от хъба на боко… всуе се напъва боко да лиже задника на клинтън.

    1. Клинтън? Ти май доста време си проспал. Или оттогава пасолството не е плащало, та не си опреснил опорните точки

      1. нищо не съм проспал, а помня, за разлика от еднодневните евроатлантици-олихофрени…

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.