Грипът е ПРИЛЕПчива болест Не е необходимо да сте луд, за да четете това, но помага

Земеделското министерство иска търговските вериги да бъде излагана повече продукция на местни производители

Надигат се бунтове на глада На хората им свършват парите и търпението

Пандемията от коронавирус е засегнала 81% от работещите по света

Двама души са излекувани от Covid-19 с кръвна плазма

76 починали от коронавируса в Турция за 24 часа

Тръмп: СЗО оплеска нещата

Испания разчита на безработни и чужденци за земеделска работа

COVID-19 блокира здравеопазването Водещи специалисти искат прегледите да бъдат възстановени

Фермерските пазари тръгват с по-малко сергии Продавачи и клиенти на 2 метра разстояние

Менда Стоянова: Мярката 60/40 няма как да бъде използвана от всички видове бизнеси

Банката за развитие подкрепя със 75 млн. лв. Пощенска банка и Общинска банка

50% от магазина – само за БГ храни Ограничават стоките на промоция

Проф. Тони Веков, д. м. н., един от основателите на Чайкафарма, пред “Труд”: Първите 5000 опаковки Хидроксихлороквин идат до дни

Проф. д-р Тодор Кантарджиев: Салатата да се мие, козунаците – в опаковка

Университети без грипна ваканция

Доста вузове в страната решиха да отменят занятията и да разпуснат студентите.

Свършиха местата във ВМА

Родители на ученици искат промяна на датите за изпитите в края на годината

Софийският университет “Св. Климент Охридски”, Техническият университет – София и Русенският са сред висшите учебни заведения, които не обявиха грипна ваканция, въпреки препоръките на здравното и просветното министерство.

От ТУ уточниха пред “Труд”, че програмата и упражненията им са твърде натоварени и не могат да си позволят да спрат да учат, а от Алма матер посочиха, че евентуално в понеделник може да има промяна и да въведат мерки срещу грипа, но днес отменени занятия нямаше.

На заседание на академичното ръководство на Русенския университет също днес беше решено до 11 март да бъдат ограничени само масовите мероприятия, които не са свързани пряко с обучение или изпити.

На този фон редица вузове, сред които УНСС, Медицински университет – София, НБУ, Великотърновския, Шуменския, Пловдивския, Тракийския, Университета по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив, Икономическия университет и Техническия във Варна няма да учат до 11 март, а някои и до 15 март.

За училищата това е четвърта седмица непредвидена ваканция. Този факт накара много родители да се притесняват как децата им ще се справят с материала и изпитите най-вече след 7. клас.

Днес цял ден много от тях търсеха повече информация от училищата и от МОН за това как ще справят с настъпилата ситуация. Притеснени, че материалът няма да може да бъде преподаден и усвоен добре от учениците, те предложиха датите за Националните външни оценявания да бъдат изместени със седмица.

От МОН обявиха пред “Труд”, че засега няма основания да се променят датите на изпитите в края на годината, а учителите ще преструктурират материала по своя преценка.

По-рано от Националния оперативен щаб обявиха, че няма положителна проба за коронавирус у нас, но и че местата във ВМА са свършили.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.