Университет строи спортен комплекс в нов корпус

Спортен комплекс със зала за 1500 души планира да построи Икономическият университет /ИУ/ във Варна към новата сграда на Колежа по туризъм, която ще бъде готова до края на тази година. В същия срок край брега на Варненското езеро трябва да започне изграждането на университетски рекреационен център.

Инвестиционните планове представи ректорът на ИУ проф. Пламен Илиев пред гостите на тържество по случай 97-годишнината от създаването на най-старото висше търговско училище в България. В момента в него се обучават близо 10 000 студенти в 45 бакалавърски и магистърски програми.

От септември ИУ първи в страната ще подготвя бакалаври по "Съдебна администрация", припомни проф. Илиев. Тъй като за новата специалност не е предвидена държавна поръчка, финансирането ще се осигури от бройките по направление "Администрация и управление". Според ректора след финала на модернизацията на базата през следващите години акцент в инвестиционната програма на ИУ ще бъдат  научната дейност и повишаването на квалификацията на академичния състав.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование