Унищожават марихуана за 13 200 лв., наказаха производителя

Снимки: ОДМВР-Шумен

Създател на модерна наркооранжерия в шуменския кв."Дивдядово" призна вина и сключи споразумение с прокуратурата. 58-годишният Д.И. е наказан с 23 месеца затвор, но при 4-годишен изпитателен срок. Определението на Окръжния съд в Шумен е окончателно. Мъжът, който преди време се занимавал с търговия, бил приспособил три стаи от къщата си за отглеждане на наркотревата. Наказан е за притежание на канабис с цел разпространение, както и за засаждане и отглеждане на наркорастения.

На 18 януари м.г. криминалисти разкрили оранжерията и иззели суха листна маса на стойност близо 11 000 лв. В две от стаите работели системи за осветление, отопление, поливане и вентилиране. Открити са 210 растения в пластмасови саксии в различен стадий. Някои били достигнали височина 130 см., но повечето били в състояние на разсад. Подрастващата трева е оценена на 2 257 лв.

Всичката дрога ще бъде унищожена, постановява съда. Техниката в оранжерията - осветителни тела, два климатика, въздуховоди, лозарски ножици, бидони и още съоръжения се отнемат в полза на държавата. Към 500 лв. деловодни разноски държи "растениевъда", за който е установено, че е развивал дейност пет месеца до разкриването му.

Коментари

Задължително поле