Прабългарите отново в лукс в „Игри на волята“ Траки ще спят в рибарската хижа, красивите Славяни отиват на безлюдния плаж

Забравен багаж спря движението на метрото до летище София

Наградите “Еми”: Бесен феминизъм и трансджендър активизъм

Руски свещеници протестираха срещу управлението на Путин

ЕС да разпределя бежанци по квоти

Русия издирва американски информатор

Мъжът, откраднал картини на Майстора: Много съжалявам, че съм влизал в тази къща

Таен руски чат без американци Политици и бизнесмени заключиха телефоните си

Гостуване в Горна Оряховица носи трофеи на ЦСКА

Президентът Радев: Крайно време е България да се включи в европейските програми за въгледобивни региони в преход

На какви почивки имате право, когато работите на компютър

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 24 септември 2019

Президентът Радев в Ню Йорк: България и САЩ са стратегически съюзници и не следва да има ограничение за визите

39% от семейния бизнес е в търговията 104 хил. са фамилните предприятия в страната

Барикадиралият се мъж в блок в София заплашвал с убийство собственик на охранителна фирма

Употребата на канабис в България се увеличава През страната ни минава основният наркотрафик за Европа

В страната ни се произвеждат синтетични наркотици и се отглежда канабис, се посочва в доклада.

Всеки пети ученик е посягал към дрогата

Употребата на канабис в България се увеличава. Това се посочва в доклад за наркотиците за 2019 г., изготвен от Европейския център за мониторинг на наркотиците и наркоманиите (данните са от 2017 г.). От 2007 г. насам увеличението е около 4,5%. Канабисът е и най-употребяваният наркотик в стараната ни, следван от екстази.

10,3% от българите на възраст между 15 и 34 години са употребявали марихуана през 2016 г. Процентът е много по-висок в държави като Франция – 21,8% и Италия – 20% на сто. На другия полюс са Турция – 1,9%, Унгария – 3,9 на сто и Кипър – 4,3%, като средният показател в Европа е 14,4%.

8,3% от българите до 64-годишна възраст са употребявали марихуана някога през живота си. Това важи за 20 на сто от учениците във възрастовата група 15 и 16 години или всеки пети. 0,9% от хората между 15-64 години посочват, че поне веднъж са вземали кокаин (1,5% амфетамин и 2,1% екстази) през последните 12 месеца. 2% от учениците на 15-16 г. поне веднъж са употребявали кокаин (3% амфетамин и 2% екстази).

През България минава един от основните коридори за наркотрафик от Близкия изток към Европа. Освен това в страната ни се произвеждат синтетични наркотици и се отглежда канабис.

Откритите през последните години в България, Чехия, Испания и Нидерландия лаборатории за производство на хероин от морфин, показват, че наркотикът е станал по-достъпен, се посочва още в доклада.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Време е за запалване на ниви с канабис, по-солени глоби и кампании по телевизията, че марихуаната унищожава мозъците на наркоманите, които и без това са много ограничени.

  2. Ако някой не е слушал приказките на тревоманите, той е щастлив човек. Децата в яслите са гении спрямо тези тъпи конопени същества.

    1. Изключително примитивно коментиране. Грубо казано-коментиране от примат. Зависимите от дрогата много често са между най-интелигентните млади хора, посегнали към наркотиците от скука, подражание, проблеми в семейството, или в личния живот. В самата същност те са болни хора, защото наркотикът освен че предизвиква пристрастяване, също така пречупва волята да се освободиш от него. Само кръгъл идиот или здрав селски гащник на маса с ракия може да разсъждава така. За сведение (и за голямо мое съжаление) аз също мислех така елементарно, преди да се запозная, контактувам и оценя няколко млади хора с тази зависимост. Всичките бяха умни с изострена чувствителност към живота, когато бяха в ремисия. По телевизията Карбовски също е показвал такива хора, дори единият беше сина на Вал. Симеонов, но кой да гледа и слуша..!??

  3. tartartapanoglu–-TOVA E DO COVEKA,VRASTAME LENIN-STALIN I RESAVAME PROBLEMA S GADOVETE.

  4. През страната ни минава основният наркотрафик за Западна Европа…….. ДОБРО УТРО! Това да не е от сега? Вал Симеонов си има голям проблем,ако синът му е наркоман. Както и всички родители с такива деца. Борбата с този бич-наркотиците,трябва да е на всички нива.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.