Управляващите и Обединените патриоти ще отхвърлят президентското вето върху Изборния кодекс

Снимка: Архив

"Стигаме до единно становище да бъде отхвърлено ветото", обяви лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заедно с представители на трите партии от Обединените патриоти.

Решението бе оповестено след втора кратка среща на коалицията в парламента. Вчера беше първата, след която и "Атака" се присъедини към НФСБ и ГЕРБ в позицията да гласува срещу президента.

"Очакваше се само крайното решение на ВМРО, взето вчера следобед. Войводите склониха да се включат в мнозинството срещу ветото заради факта, че то не е частично само върху преференциите, а включва и текстове, които те одобряват, като, например, текстовете за съдебния контрол. Защото твърденията на президента, че няма съдебен контрол не отговаря на истината. Съдебният контрол дори става много по-добър", обяви Цветанов, който изложи аргументите на управляващите за решението им да обърнат ветото на Румен Радев.

"Няма нарушени изборни права", категоричен беше Цветанов. И повтори обещаното пред Патриотите вчера - че веднага след отхвърлянето на ветото ще бъде гласуван и приет законопроектът на ГЕРБ за връщане на старото положение на преференциите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика