Управник на Стражица редува постове на кмет и депутат

След един месец в парламента, Румен Павлов-Пантерата отново ръководи общината

Управник на Стражица се прослави като ловък играч с длъжности като се оказа, че успешно редува постове на кмет и депутат. След като изкара един месец като народен представител от БСП в 46-то Народно събрание, Румен Павлов, по-известен като Пантерата, от два дни отново ръководи общината.

През юни Павлов се кандидатира за депутат на предходните избори и бе избран. Тогава Общинският съвет в Стражица прие решение Георги Бянов да е временно изпълняващ кмет. Междувременно започна подготовката за частични кметски избори в града, които са насрочени за 3 октомври. Бянов обаче е един от кандидатите за поста и се оттегли заради предизборната кампания. Отново с решение на местния парламент начело на общината застана друг зам.кмет-Катя Петрова.

В четвъртък тя назначила Румен Павлов за зам.градоначалник веднага след като Народното събрание бе разпуснато. От 17 септември пък Петрова излязла в отпуска и Румен Павлов поел управлението на общината и организацията на местния вот. В петък жители от града останали изумени като го видяли да шофира служебният автомобил на общината Фолксваген "Пасат" ВТ 0007 ВТ.

Репортер на "Труд" го потърси за коментар, но той не отговаряше на телефона си.

Жители на Стражица споделят, че Румен Павлов-Пантерата вече нямало да се цели в кметския пост, а щял отново да участва в предизборната надпревара за депутат.

Известно е, че срещу стражишкият управник се водеше разследване в Специализираната прокуратура в София. То бе за конфликт на интереси. По този повод през 2019 г.Районната прокуратура в Горна Оряховица бе образувала досъдебно производство срещу Румен Павлов.

От кметството в Стражица тогава бяха иззети документи и компютри. През миналата година преписката със събраните по нея материали е била изпратена по компетентност в Спецпрокуратурата. Какъв е резултатът от разследването не е ясно.

Освен това Румен Павлов-Пантерата многократно бе клиент и на КПКОНПИ. Проверки на комисията бяха установили, че братът на стражишкия кмет-Николай Павлов, който е действащ като едноличен търговец, е подал до управника на Стражица 24 заявления за издаване на разрешения за почистване от дървесна растителност на имоти. Така, след съответни процедури, са издадени 24 заповеди в полза на едноличния търговец, от които Румен Павлов е подписал 11. На основание тези 11 заповеди, кметът Павлов е издал 69 отделни разрешителни на брат си. Заради констатираните нарушения стражишкият кмет отнесе няколко солидни глоби.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони