Урок за гората в екоклуб "Зелена сделка"

С урок за гората стартира дейността на екоклуб “Зелена сделка” към СУ “Тр. Симеонов” в Шумен. Учениците се запознаха с най-разпространените дървесни видове и се научиха да разпознават дърветата по техните листа, плодове и семена. Всеки член на клуба получи специален лексикон, създаден в помощ на обучението по проект „Подобряване природозащитното състояние на територията на Североизточно държавно предприятие“ чрез ОП "Околна среда". Изданието представя широколистни и иглолистни видове дървета и разширява познанията на децата за природата.

Младите еколози бяха запознати с полезните и вредните дейности в горите, както и с начините, по които да поддържат чиста околната среда. Учениците бяха подготвили изненада на горския педагог Ирина Павлова от ДПП „Шуменско плато“. Те изпълниха химна на гората – песента „Хубава си моя горо“.

Бяха много активни и споделиха, че имат огромно желание да засадят дърво и да участват в залесяване, а горският педагог Ирина Павлова им обеща да ги включи в подобна кампания, когато бъде организирана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование