Две катастрофи и усукани ТИР-ве в Търговище заради обилния снеговалеж

Язовир “Студен кладенец” е започнал да прелива

Във Франция ще се произвеждат новите сини британски паспорти след Брекзит

Тасмания – от земя на заточеници до туристически хит

Вдигат заплатите в “Пирогов” с около 20% Синдикати и ръководство подписаха Колективния трудов договор

Адът в Хитрино оживя в съда от аудиозаписи

Две години затвор за рецидивистка с 13 присъди Наказанието е наложено след поредна кражба

Илияна Йотова: Образованието е ключ за адаптиране към променящия се пазар на труда

Конкурси за директори на предприятия обяви кметството в Търговище

Условна присъда за подпалвач на кола за 10 900 лева Извършителят отмъстил на собственика на возилото за измами

Линдзи Фонсека научила руски

Шофьор на влекач с 1,82 промила го заби в дърво

Министър Димов: Следим всички критични язовири

Зейнеп от “Черна обич” е безразсъдно влюбена в злодея Емир На Хазал Филиз й върви на отрицателни образи

Министърът на околната среда и водите Нено Димов и кметът Икономов откриха пречиствателна станция в Банско

Уролози от УМБАЛ Бургас организират мащабна профилактична кампания

Началникът на Отделението по урология на УМБАЛ Бургас д-р Николай Миринчев

Всяка седмица от месец юни е насочена към превенцията на различно заболяване

Лекарите в едно от най-високотехнологичните отделения в областта подемат мащабна профилактична кампания. Тя ще се проведе през юни 2017г., като всяка седмица на месеца е отредена за превенция на различно урологично заболяване. Прегледите ще се извършват от началника на Отделението по урология д-р Николай Миринчев и д-р Злата Чолакова. Те ще стават след предварително записване на час на тел.: 0879 357758 (от 14ч. до 15ч. в делнични дни).

„При обаждането си пациентите ще бъдат консултирани от наш лекар. Те ще могат да опишат какъв точно е здравословният им проблем и според това да научат какви изследвания е препоръчително да носят със себе си”, обяснява д-р Николай Миринчев.

Прегледите са безплатни и ще се извършват от понеделник до четвъртък между 13:00 – 14:00ч. в Медицински център „Св. Николай Чудотворец”, който се намира до Спешното отделение на УМБАЛ Бургас.

Здравният календар на кампанията включва скрининг на :

– Простатен карцином – 5-ти до 8-ми юни;

– Бъбречно-каменна болест (уролитиаза) – 12-ти до 15-ти юни;

– Доброкачествена хиперплазия на простата – 19-ти – 22-ри юни;

– Инконтиненция на урина (изпускане на урина) при жени – 26-ти – 29-ти юни.

„Целта на кампанията е да насърчим профилактиката на урологичните заболявания, които засягат най-много хора”, допълва д-р Миринчев. Отделението, което той завежда, разполага с високотехнологична апаратура за лечение на тези състояния. В УМБАЛ Бургас е внедрен най-модерният апарат за ехографско трансректално изследване на простатa – трансректален трансдюсер. При необходимост през него чрез специален “пистолет” по най-съвременен метод се извършва биопсия на простатната жлеза.

„Подготвяме се да се превърнем в Център по уролитиаза. Към момента разполагаме с уретероскоп, към който има ултразвуков интракорпорален литотриптер, с чиято помощ се разбиват камъните в уретера и бъбрека. Разполагаме и с екстракорпорален литотриптер, чрез който камъните се разбиват още по-щадящо за пациента – неинвазивно, през кожата, с помощта на ултразвукови вълни”, допълва д-р Миринчев. Отделението по урология разполага и с биполярен резектоскоп, който се използва при операции на хиперплазия на простатната жлеза.

Понеже часовете за профилактичните прегледи са ограничени, е желателно пациентите, които имат интерес, да се запишат възможно по-скоро.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Добре, но профилактиката не трябва да има спорадичен или кампаниен характер. Тя се провежда ежегодишно, за да могат всички желаещи да отидат да се проверчт както е по много други държави. Даже се насърчава от здравните министерства и правителствата. Скоро говорихме с един функционер в тази област, не в България и той сподели, че вече повече пари се заделят за профилактиката на всичките заболявания..По-добре е вместо да се чака да дойдат и тогава да се лекуват, когато обаче, понякога е доста късно. Не дай Боже. Поздрави от нас:) Скоро се прибираме в София. Интересно какво ще заварим там…

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.