Условна присъда за младеж, живял 5 дни с 13-годишна невяста

Снимка: Архив

Властите се намесили бързо и новобрачните разтурили съжителството

Условна присъда получи младеж, консумирал незаконен брак с 13-годишна невяста в продължение на 5 дни, след което властите се намесили и девойката била отведена обратно в бащиния й дом.

20-годишният жених е даден на съд за съжителство с булката-дете, която нямала 14 години. Той е сключил споразумение с прокуратурата в Омуртаг и съдът е постановил младежът, който имал неблагоразумието да си вземе ученичка за жена, да получи условно наказание. То е 3 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. Той трябва да плати и разноските за съдебно-медицинската експертиза, която била направена на невръстната му скоропостижно тръгнала си съпруга.

До разриването на незаконното съжителство и прекратяването му този път се стигнало бързо, тъй като момичето от село в община Омуртаг, спряло да ходи на училище. Веднага били сигнализирани социалните служби, които издирили невръстната булка в новия й дом в град Антоново. Там тя живяла броени дни, по-малко и от седмица. Когато младите научили, че са нарушили закона и какво ги чака, не се колебали много и разтурили сформираното съжителство. Булката си отишла у дома, а младоженецът се оказал призован в хода на досъдебно производство и последвало дело.

Коментари

Задължително поле