Условна присъда за насилник, системно тормозел малолетно дете

Снимка: Pixabay

Условна присъда  от година и половина „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и обществено порицание. За такова наказание се е споразумял с прокуратурата насилникът Георги Коцев, системно тормозел малолетно дете , съобщиха от Апелативна прокуратура - София.

Подсъдимият се признал за виновен за причиняване на лека телесна повреда на малолетния Цветелин В. и за оставяне без надзор и достатъчна грижа на двете си малолетни дъщери. Георги Коцев сключил споразумението с Районна прокуратура – Враца.

Мъжът нанасял системен побой на момчето, както с ръце, така и с използване на колан и тояга. Нараняванията от ударите довели до временно разстройство на здравето на детето – некротични участъци в стадий на гранулации в областта на дясно ходило, участъци от епителизация на кожата в различни части на тялото с последваща ампутация на фаланги на пръстите на двата долни крайника.

В продължение на месеци бащата не се грижил и за двете си дъщери, с което създал опасност за тяхното физическо, душевно и морално развитие. Определението на съда има характер на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право