Условна присъда за педофил, посегнал на 12-годишно момче

3 години лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок и 500 лв. даде Варненският районен съд на педофил, посегнал на 12-годишно момче.

Петокласникът търпял гаврите цели 8 месеца, преди органите на реда да получат сигнал от социалните служби и от училището, в което учи. Разследването установило, че след раздяла между родителите, пострадалото дете останало да живее при баща си. Той обаче не полагал грижи за него и го биел. Затова често момченцето оставало да нощува при свои приятели. Там се запознало с 34-годишния Л.Г. Той предложил на бащата да прибере сина му у дома си. Така от юни 2015 г. детето заживяло с педофила, с когото деляло и една постеля. Стопанинът редовно го подлагал на сексуални издевателства, но то си мълчало, защото насилникът се стараел да задоволява всичките му потребности от дрехи, играчки, храна и принадлежности за училище.

Драмата продължила чак до началото на февруари 2016 г., стана ясно в съда, който конституира малолетната жертва като частен обвинител и постанови педофилът да плати разноските по делото.

Коментари

Задължително поле