Условна присъда за селски кмет, карал пиян

При потвърждаване на присъдата кметът ще бъде отстранен от поста

Условна присъда за шофиране с 2,07 промила алкохол получи кметът на разградското село Гецово, съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна. Пламен Пантилеев (34г.) е осъден в сряда на 16 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок.

По обвинението на Районна прокуратура в Разград съдът се произнесе селският управник да бъде лишен и от право да управлява автомобил за срок от 20 месеца, както и да плати глоба от 600 лева.

Както „Труд” съобщи кметът беше задържан към 1 часа на 24.08.2016 г., когато при проверка на полицията било установено, че управлява колата си „Ситроен Берлинго” в Разград във видимо нетрезво състояние. Дрегерът отчел 1,57 промила. Кметът дал доброволно кръв за изследване, което пък установило 1,97 промила.

Назначената, по образуваното досъдебно производство, експертиза излязла със заключение, че към момента на проверката  концентрацията на алкохол е била 2,07 промила, уточняват от прокуратурата във Варна. От там допълват, че в хода на разследването кметът не е дал обяснения.

Кметът е от партия ГЕРБ. Според запознати преди е работил в системата на автомобилната администрация.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Разград, но ако тя бъде потвърдена, кметът трябва да бъде отстранен от поста и да се насрочат нови избори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право