Условна присъда за софиянец, опитал да си купи мотор с фалшиви 2500 евро в Асеновград

Подсъдимият Майкъл Джонгов от София се размина с условна присъда от 3 години лишаване от свобода с още 5 години изпитателен срок, след като Пловдивският окръжен съд одобри в четвъртък споразумение между него и Окръжна прокуратура.

Майкъл Джонгов бе признат за виновен в това, че на 23 август 2016 г. в Асеновград е прокарал в обращение подправени парични знаци - 25 броя банкноти с номинал по 100 евро, с които се опитал да си купи мотоциклет "Ямаха". Освен за извършено престъпление по чл. 244, ал. 1 от НК, столичанинът е признат за виновен и за това, че противозаконно е пречил на органи на властта да изпълнят задълженията си - престъпление по чл. 270, ал. 1 от НК.

На 23 август 2016 г. Майкъл Джонгов позвънил на мобилния телефон на свидетеля А.С. във връзка с обява за продажба на мотоциклет "Ямаха" за 5000 лв. и му казал, че иска да купи като подарък за брат си. Обвиняемият обяснил, че се прибира от Италия, където от 6 години бил футболист във втория отбор на "Палермо", и няма български пари и попитал дали може да плати мотоциклета с 2500 евро. След като продавачът се съгласил, двамата се срещнали същия ден около 17 часа на паркинга пред хипермаркета "Кауфланд" в Асеновград. Свидетелят отишъл с автомобила си до мястото и закарал Джонгов до заведение, където да огледа мотоциклета. Без да го изпробва обвиняемият казал, че му харесва и ще го купи. Свидетелят владеел италиански и се опитал да заговори обвиняемият, но той не му отговорил и дума, а вместо това извадил 25 фалшиви банкноти с номинал по 100 евро.

Продавачът се усъмнил в истинността на банкнотите и ги дал на брат си да ги огледа. След проверката на машина за банкноти на близка бензиностанция, както и при собственик на обменно бюро бил подаден сигнал на тел. 112 за фалшивите банкноти. След минути пред заведението спрял полицейски патрул, но когато служителите тръгнали към Джонгов, за да установят самоличността му, той побягнал и оказал яростна съпротива в опита да го задържат, като се дърпал, ритал с крака и истерично крещял, опитвайки се да се отскубне.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право