Условна присъда за търновец, пребил с лопата познат заради неспазено обещание

2 години и 8 месеца лишаване от свобода, отложени за срок от четири години, наложи Великотърновският Районен съд на 62-годишен търновец, пребил с лопата свой познат през август тази година.

На 7-ми август  около 19:00 ч. в търновския квартал „Колю Фичето” подсъдимият Т.К. влетял в дома на 55-годишния си дългогодишен познат и приятел и започнал да го налага с лопата, където свари. Средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на три ребра и счупване на ляв крак в областта на петата бил резултатът от нанесения побой.

Причина за разпрата станала неспазена уговорка за услуга - Т.К. бил ядосан, защото преди време поискал услуга от приятеля си, а той не я изпълнил. Пострадалият бил обещал да рендоса дъски на Т.К., но не спазил уговорката. Заради това подсъдимият се разгневил, въоръжил се с лопата и нахлул в жилището на приятеля си.

Съдът е наложил и пробационна мярка на побойника, изразяваща се във включване в курсове за професионална квалификация и програми за обществено въздействие за срок от четири години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право