Условна присъда за убийство по време на бракониерски лов

Една година и 10 месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок наложи състав на Варненския окръжен съд на 23-годишния Мехмедали М. по две обвинения – за причиняване на смърт по непредпазливост по време на бракониерски лов и за придобиване и държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси без надлежно разрешение, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура.

Кървавият инцидент станал на 26 октомври 2015 г. в землището на варненското село Цонево в местността „Малкият картал“, където подсъдимият Мехмедали и приятелят му Салим С. отишли на бракониерски лов. Никой от двамата не притежавал ловен билет и разрешително за лов. Двамата не притежавали и разрешение за придобиване на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

В гората двамата приятели се разделили. Подсъдимият дочул шум и решил, че наблизо има дивеч. Стрелял по посоката на шума. Когато отишъл на място, установил, че приятелят му Салим лежи на земята и е ранен в главата. Повикал помощ, но въпреки положените грижи на лекарите, простреляният мъж починал.

Присъдата на Варненския окръжен съд е произнесена, след като 23-годишният подсъдим Мехмедали, който е с чисто съдебно минало, поискал делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие, като признал вината си и всички факти и обстоятелства в обвинителния акт на Окръжната прокуратура във Варна. С присъдата си съдът уважи и гражданския иск на родителите на убития мъж в размер на 60 000 лева. Съдебният акт подлежи на обжалване през Апелативния съд във Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право