Откраднаха 4 500 лв. от възрастен пчелар, докато продава мед

Ученият, събирал данни за потребители във Фейсбук, заяви, че е “изкупителна жертва”

Румен Радев взе участие в церемонията по запалването на вечния огън в памет на жертвите на Холокоста Горд съм, че в тъмните времена на Европа българите успяха да спасят своите евреи, заяви държавният глава

“Ислямска държава” пое отговорност за атентата в Кабул

Премиерът Бойко Борисов ще участва в заседанията на Европейския съвет

Такси се обърна по таван в центъра на Търново

Вижте какво реши Министерският съвет днес, 21 март 2018

Кметове викат пожарната за измръзнали щъркели в гнездата В Ковачевец носят риба на гостите, за да ги подкрепят

Най-малко 26 души загинаха при пореден самоубийствен атентат в Кабул

През зимния сезон БАБХ извърши 804 извънредни проверки в курортите

Пътната полиция следи участниците в незаконни гонки с мощен спортен автомобил

Глобиха глухоням за скандиране против правителството

Полицай от спецчастите загина в свирепа катастрофа край Котел

Делото “Хитрино” продължава с 24 часа видео Експертизата на "Булмаркет" не е входирана

Около 15 млн. лв. ще бъдат отпуснати за служителите на затворите, заяви Цецка Цачева

Условна присъда за фалшифициране на 92 документа

Няколкогодишно разследване под наблюдението на Районната прокуратура във Велико Търново, при което са събрани над 10 000 страници с материали, отива в архивите. Преди дни делото срещу бизнесменът Веселин Стоянов и съдружничката му Виолета Иванова приключи, като наказателното производство срещу първия е прекратено, а дамата е осъдена условно.
Преди години срещу двамата частни продавачи на дървесина започва разследване – първоначално за измама, но поради липса на доказателства преминава в документи престъпления.

Според прокуратурата в складовата база на фирмата на Стоянов и Иванова във Вонеща вода съдружниците преправят документи в различни варианти на отчитане на дърводобив в държавното лесничейство и в държавната дивечовъдна станция. Третият вариант е бил за собственика, ползвател на дървесината, в случая търновска фирма. Там доставените и описани в документите количества дървесина са едни и същи. Разликите обаче са засечени при отчетите в ДЛС „Болярка” и лесничейството. Разследването не е успяло да докаже облагата от разликите в индиговите екземпляри – дали става въпрос за сеч в чужди гори или за продажба на повече дървесина от реално закупеното с превозни билети. Така наказателното производство срещу мъжа е прекратено а на подсъдимата скамейка застава само Иванова.

Преди дни Районният съд във Велико Търново постановява за Виолета Иванова наказание от една година и четири месеца лишаване от свобода, чието изпълнение да бъде отложено за срок от три години. Тя е призната за виновна в това, че в периода 04.08.2008 година – 26.09.2009 година в село Вонеща вода и в град Велико Търново, действайки при условията на продължавано престъпление, в съучастие със Стоянов е преправила съдържанието на 92 официални документи, в които удостоверила неверни обстоятелства, с цел да бъдат използвани.

Подсъдимата трябва да заплати разноски по делото в размер на 4128,39 лева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.