Условна присъда за фотограф, снимал порно на плажа

Снимка: Архив

50-годишен фотограф, подготвял и разпространявал в интернет порнографски материали, се споразумя с прокуратурата и бе наказан от Варненския районен съд с условна присъда от 1 г. с 3-годишен изпитателен срок и глоба от 1500 лв.

Николай Г. си призна, че през 2014 и 2015 г. снимал еротични сесии на плажа във Варна, които трябвало да изглеждат като правени от воайор. Позирали му момичета, които набирал чрез обяви за фотомодели. Фотографът им предлагал по 150-200 лв., за да участват в порно сцените.

Готовата продукция - снимки и видеоматериали, Николай предоставял в сайт, където се провеждало класиране. Според натрупания рейтинг той получавал хонорар в долари. След като дейността му била разкрита, в средата на 2016 г. в дома му полицаи открили множество видеофайлове с голи момичета, които маструбират в предизвикателни пози, както и снимки с полови сношения на пясъка. На заседанието стана ясно, че подсъдимият е с чисто съдебно минало и се занимава с актова фотография от 10 г. Магистратите му наложиха и пробационна мярка – включване в програма за обществено въздействие, която Николай ще търпи в 3-годишния изпитателен срок.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право