Условна присъда за хулиган, удрял, ритал и замерял с обувки търновски полицаи

Снимка: Архив

По бързо производство на Районна прокуратура – Велико Търново 30-годишен мъж е осъден за хулиганство на шест месеца лишаване от свобода, което е отложено с изпитателен срок от три години. Наказанието е наложено след одобрено от съда споразумение, постигнато с прокуратурата.

Пламен В. се призна за виновен и е осъден за това, че на 28.10.2017г. в гр. Велико Търново, при условията на продължавано престъпление извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред и по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.

На стълбите, свързващи ул.“Васил Левски“ с ул.“Възрожденска“, осъденият псувал и обиждал жена от града и четирима полицейски служители. Пламен В. хвърлил личната си карта и ударил единия полицай, пречел на поставянето на белезници, ритал и обиждал полицаите. След задържането му в сградата на РУ-В. Търново, хвърлил обувките си по служителите на реда.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Коментари

Задължително поле