Условна присъда за шофьор, блъснал жена на зебра

Снимка: Николай Каламов

Окръжен съд – Бургас присъди наказание от 2 години и 4 месеца условно лишаване от свобода за Бейхан Б./27г./ Той е признат за виновен за това, че на 02.08.2015 г., на път между Свети Влас и курорта Слънчев бряг, в зоната на кръстовището, намиращо се между комплекс „Бътерфлай" и комплекс „Лайфстайл 1", блъснал млада жена и причинил смъртта и.

В момента на инцидента, Бейхан карал с около 100 км в час и не спрял на зебрата, по която пресичала загиналата- Вилиана Б., която по късно починала в болницата от тежка мозъчно-гръбначна травма.

След самопризнанията на Бейхан, който в съдебната зала се разплака и каза че съжалява и е готов да понесе наказанието си, шефът на Окръжна прокуратура Георги Чинев поиска присъда в размер на 4 години и 6 месеца, която след редукцията да стане 3 години, а самото наказание да се отложи за 5. Прокуратурата изтъкна като смекчаващи вината обстоятелства чистото съдебно минало и младата възраст на Бейхан, но поиска книжката му за управление на МПС, да бъде отнета за 3 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право