Условна присъда за шофьор, причинил смъртта на 83-годишна пешеходка

Условна присъда и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за 18 месеца получи шофьор от Търговище, причинил на пътя смъртта на 83-годишна пешеходка. Присъдата от 1 година и 4 месеца лишаване от свобода, с 3 години изпитателен срок, е произнесена от Окръжния съд в Търговище и подлежи на обжалване пред Апелативния във Варна.

Трагедията стана на 12 март миналата година на главния път София – Варна, близо до разклона за кв. „Бряг”, Търговищко. Към 19 часа БМВ, управлявано от П.К. (51г.), блъснало с предната си дясна част облечена в тъмни дрехи възрастна жена. Тя вървяла в дясната част на платното и водачът не е видял, докато не станало късно.

Юкия К. от село Духовец, Исперихско, е загинала на място.

Вечерта, когато стана трагедията, нямаше данни как възрастната жена е стигнала до Търговищко и къде е отивала пеша. Беше установено, че имала дъщеря в Разградско. Старицата не е била обявена за издирване към момента на трагедията.

Експертизите пък са показали, че водачът на автомобила се е движел с превишена скорост спрямо разрешените в участъка 60 км.

Присъдата е произнесена след намаляване с 1/3 на предвиденото наказание. Шофьорът трябва да плати и 631 лв. разноски по случая.

Съдът постанови, след влизане в сила на присъдата, да му бъде върната колата БМВ, която е в база на полицията в Търговище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България